Administraţie

Război pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea

Deschiderea “bâlciului” politic va avea loc joi, cu numai câteva zile înaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale

Aleşii ACL au impus revocarea din funcţia de vicepreşedinte a social-democratului Dumitru Persu în şedinţa ordinară de joi, 30 octombrie, a Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Practic, iniţiativa consilierilor PNL şi PDL se doreşte deopotrivă un exerciţiu de imagine şi unul de forţă, menit a arăta vâlcenilor că formaţiunile de dreapta încă deţin iniţiativa la nivel judeţean, după ce şase edili au ales să migreze la adversarii lor politici.
Şansele de reuşită ale demersului rămân incerte până în ultima clipă a votului, având în vedere că preşedintele CJ încă are la îndemână retragerea punctului de pe ordinea de zi. De asemenea, nici calculele pe baza numărului de aleşi nu asigură un verdict dinaintea şedinţei. ACL se bazează, în CJ Vâlcea, pe voturile a 16 aleşi (11 PNL şi 5 PDL). PSD pleacă de la 13 voturi, inclusiv cel al preşedintelui Ion Cîlea şi al consilierului Teodor Trancă, “transferat” de la PP-DD în baza prevederilor ordonanţei 55. La aceştia se adaugă un consilier UNPR şi alţi trei care s-au declarat recent independenţi, după ce au fost aleşi, în vara lui 2012, pe listele PP-DD (2) şi UNPR (1). Aceştia din urmă au declarat în repetate rânduri că vor vota analizând fiecare proiect supus atenţiei şi nu conform unor strategii de grup. Chiar şi aşa, sunt şanse mari ca, în urma votului secret, soarta lui Dumitru Persu să fie tranşată la limită, cu maxim un vot diferenţă, la fel urmând a sta lucrurile şi în cazul alegerii înlocuitorului său în funcţia de vicepreşedinte al CJ.

Şefia AGA CET Govora, monedă de negociere cu independenţii

Un alt punct de pe ordinea de zi a şedinţei care implică puternice opţiuni politice ca argumente constă în revocarea şefei de la “integrare europeană”, Carmen Alexandrescu, din calitatea de reprezentant al CJ în AGA la SC CET Govora SA. Om de încredere al preşedintelui Ion Cîlea timp de mulţi ani în aparatul CJ, funcţionarei i se impută faptul că nu a prezentat aleşilor judeţului rapoarte de activitate în calitatea de preşedinte al AGA CET, aşa cum o obliga legea. În realitate, funcţia deţinută de Carmen Alexandrescu reprezintă o sinecură de oferit independenţilor pentru ca măcar unul dintre ei să voteze alături de putere sau opoziţie în chestiunea postului de vicepreşedinte.

Proiectele de real interes public, puse în umbră de disputele politice

Pe ordinea de zi a şedinţei CJ Vâlcea mai sunt şi alte câteva proiecte importante de hotărâri. Unul constă în repartizarea primăriilor din localităţile afectate de inundaţii a celor 12 milioane acordate de Guvern ca ajutor pentru remedierea pagubelor suferite de infrastructură. Altul se referă la contractarea unui împrumut pe 12 luni, de 33,155 milioane lei, sub formă de linie de credit de la CEC Bank, pentru asigurarea banilor necesari derulării unor investiţii finanţate din fonduri europene nerambursabile. Şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CET Govora este un proiect de hotărâre ce va suscita aprige luări de poziţie în şedinţa de joi.
Ca de obicei, preşedintele Ion Cîlea pregăteşte “surprize” la punctul “Diverse”, conţinutul acestuia nefiind public nici de această dată înaintea şedinţei propriu-zise.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...