La Ţară

Poliţia din Horezu, o ruină

Peste 25 de poliţişti îşi desfăşoară activitatea în condiţii insalubre, într-un sediu învechit

Este cea mai mare secţie de poliţie din judeţul Vâlcea, deservind 20 de localităţi din apropiere, dar condiţiile de muncă pe care poliţiştii le au nu sunt deloc pe măsura responsabilităţilor. Este vorba de sediul Poliţiei oraşului Horezu, o clădire veche, cu birouri înghesuite şi cu pereţi care stau să cadă din cauza apei care s-a infiltrat prin tencuială.

Înghesuială mare în birouri

Clădirea aparţine Primăriei Horezu, iar poliţiştii s-au mutat aici în 2005, după ce au fost daţi afară din fostul sediul de către proprietarul de drept. Nici Ministerul de Interne şi nici Primăria nu au investit un ban în îmbunătăţirea condiţiilor în care muncesc poliţiştii de atunci. Nu sunt fonduri, este răspunsul unanim.
„Este un spaţiu destul de mic pentru câţi lucrători sunt aici şi, în principiu, ne desfăşurăm activitatea destul de greu ca şi locaţie. Acestea sunt însă condiţiile pe care le avem acum, dar sperăm ca în scurt timp situaţia să se schimbe. Am discutat cu primarul din Horezu, care a găsit ca soluţie să ne mute pe noi în actualul sediu al Primăriei după ce vor finaliza noua Primărie”, spune comisarul Constantin Buşi, locţiitorul şefului Poliţiei Horezu.

"Sediul poliţiei Horezu nu a mai fost renovat din 2005, dar colegii de acolo întreţin sediul pe cât se poate, fiecare cum poate, pentru că nu există altă finanţare.", Alina Teodorescu, Poliţia Vâlcea

Două secţii într-una singură

Înghesuiţi în birouri cu pereţii plini de mucegai, cu mobilier vechi, în mare adus de acasă de către cei care muncesc aici, clădirea arată dezolant, deşi poliţiştii încearcă, pe cheltuiala proprie, să o facă să arate cât de cât acceptabil. Ştiu şi şefii lor de la Vâlcea că asta e situaţia. „Sediul poliţiei Horezu nu a mai fost renovat din 2005, dar colegii de acolo întreţin sediul pe cât se poate, fiecare cum poate, pentru că nu există altă finanţare”, spune Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Vâlcea. În câteva luni însă, poliţiştii s-ar putea muta în actualul sediu al Primăriei din localitate. Edilii din Horezu au început construcţia unei noi primării şi, în funcţie de cât de repede se vor finaliza lucrările, vor fi mutaţi şi poliţiştii.
„Eu îmi doresc să îi mut într-o locaţie nouă, dar acest lucru depinde foarte mult de modul în care eu şi echipa mea administrativă vom reuşi să finalizăm lucrările la noua clădire a Primăriei, care se află la 20 de metri de actuala locaţie. Actuala clădire le va reveni lor să o folosească ca sediu pentru poliţie. Eu zic că în şapte - opt luni se vor putea muta aici. Până atunci vom amenaja şi acest sediu, pentru că vreau să le predau o clădire funcţională şi modernă”, a precizat Ilie Fîrtat, noul primar din Horezu. Actuala clădire a Primăriei din Horezu va avea şi ea nevoie de reparaţii, numai acum câteva zile tavanul dintr-un birou prăbuşindu-se tot din cauza infiltraţiilor. La Poliţia din Horezu lucrează 25 de angajaţi. În aceeaşi incintă desfăşoară însă activitatea şi poliţiştii de la secţia rurală Horezu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...