Administraţie

Auditul din Primărie ar putea sărăci bugetul local cu 15.000 de euro

Emilian Frâncu, primarul Râmnicului, insistă că Raportul Curţii de Conturi prezintă aspecte îngrijorătoare pe care le va face publice

Primăria Râmnicului ar putea scoate din bugetul local 15.000 de euro pentru realizarea auditului solicitat de primarul Emilian Frâncu. Unii consilieri locali au fost sceptici săptămâna trecută şi au încercat să afle dacă aceste verificări sunt necesare, în condiţiile în care deocamdată nu au fost puse pe masă „suspiciunile” de care Emilian Frâncu se agaţă.
Unii consilieri locali au declarat săptămâna trecută că nu li se pare normal ca până la această dată să nu se ştie exact cât va costa efectuarea auditului solicitat de primarul Râmnicului, Emilian Frâncu. Mai mult decât atât, se pare că verificările solicitate ar putea goli bugetul local de 15.000 de euro, deşi până acum nu s-au făcut ofertele către firmele specializate pentru auditare.

„Faptul că aţi solicitat un audit în Primăria Râmnicului nu are importanţă. Este un lucru normal pentru dumneavoastră, pentru că începeţi un mandat nou, dar din punctul meu de vedere, în calitate de consilier local, aş vrea să îmi spuneţi dacă aceste costuri necesare pentru efectuarea auditului provin în urma unor cereri de ofertă. Nu cred că este normal ca noi să venim să bugetăm o anumită sumă şi să recomandăm eventualilor auditori care este preţul pe care îl oferim fără să ştim ce e pe piaţă, dacă e mult sau e puţin. Dacă există oferte trimise de firme de audit, v-aş ruga să ni le prezentaţi şi nouă. Trebuie prezentat un raport pentru care dumneavoastră solicitaţi efectuarea auditului”, a declarat săptămâna trecută Grigore Crăciunescu, consilier local PDL.
De asemenea, alţi aleşi locali au încercat să afle dacă este necesară cheltuirea unei sume mari de bani pentru realizarea auditului. „Credeţi că se merită să dăm 15.000 de euro, adică 600 de milioane de lei pentru audit? Adică sunt atât de mari suspiciunile? Până la urmă e o sumă foarte mare care va fi scoasă din bugetul local”, a precizat Marius Iulian Voicu, consilier PP-Dan Diaconescu.

"Auditul este realizat pe baza anumitor obiective, tocmai pentru ca aceste costuri să nu fie mari. Căutăm să avem o imagine clară, să inventariem problemele cu care plecăm la drum.", Emilian Frâncu, primar Rm. Vâlcea

Frâncu: „Este necesar auditul, altfel vom rămâne cu imaginea deformată a acestui mandat”

Pe de altă parte, atât primarul Emilian Frâncu, cât şi viceprimarul Ion Matei au încercat să explice că totuşi acest audit este necesar, având în vedere că în urma unui raport al Curţii de Conturi, ce va fi făcut public, există unele aspecte destul de îngrijorătoare. „Auditul este realizat pe baza anumitor obiective, tocmai pentru ca aceste costuri să nu fie mari. Căutăm să avem o imagine clară, să inventariem problemele cu care plecăm la drum. Raportul Curţii de Conturi, pe care o să îl facem public, prezintă anumite aspecte destul de îngrijorătoare. Aşa că această idee, coroborată cu faptul că este firesc la început de drum să ştii concret de unde pleci, ne-a determinat să lansăm ideea şi am şi specificat că nu am dori să depăşească o anumită sumă.
Dacă vor fi oferte cu preţ mai mare ne vom adapta şi vom supune la vot. Este necesar auditul, altfel vom rămâne cu imaginea deformată a acestui mandat”, a subliniat Emilian Frâncu. Viceprimarul Matei susţine că doar atunci când se se va aproba bugetul, se vor înainta oferte către firmele specializate şi doar atunci se va şti exact cât va scoate Primăria din bugetul local. „S-a făcut o apreciere, iar ofertele urmează să fie solicitate în scris atunci când vom avea bugetul aprobat. Noi nu putem să ştim, dacă dvs, Consiliul Local, veţi fi de acord cu această acţiune sau cu această sumă. Prin urmare, după ce vom avea bugetul ne vom permite să solicităm în scris oferte de la firmele specializate. Cred că este o procedură de achiziţii pe care o cunoaşteţi.
În ofertele care vor fi solicitate firmele specializate vor spune că de banii aceştia fac investiţiile, circuitele financiare şi aşa mai departe. Nu ştiu cât costă, poate sunt mai puţin de 15.000 de euro, dar să ştiţi că e în scop preventiv”, conchide Ion Matei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...