Administraţie

Bătaie pe comisiile din unităţile de învăţământ din Râmnicu Vâlcea

Consilierii locali PDL au fost nemulţumiţi de modul în care au fost repartizaţi şi au votat împotrivă

Scandal pe consiliile de administraţie şi comisiile unităţilor de învăţământ din Râmnicu Vâlcea. Reprezentanţii USL au efectuat săptămâna trecută schimbările aşteptate deja, lucru ce le-a displăcut democrat liberalilor, care au declarat că este o adevărată bătaie de joc.

Săptămâna trecută, pedeliştii, care până acum deţineau supremaţia atât în CL, cât şi în consiliile de administraţie sau alte comisii, au privit neputincioşi cum sunt înlocuiţi cu cei din USL. Dacă lucrurile au fost paşnice atunci când s-au votat noii membri în consiliile de administraţie de la Apavil, Centrul de Afaceri Flandra, SC Eta SA, Pieţe Prest, Centrul Naţional de Excelenţă pentru handbal feminin sau Asociaţia Club Sportiv Municipal, răfuielile politice au apărut la comisiile pentru unităţile de învăţământ.

Împărţeală „la mişto”

„Este bătăie de joc ce se întâmplă. Nu respectaţi nici măcar elementele de bun-simţ.” - Grig Crăciunescu
... „Apărătorul” PDL, Crăciunescu nu a considerat însă că tot bătaie de joc este ceea ce şi el a făcut în urmă cu câteva luni, când a aşteptat confortabil funcţii de la două partide, cu o adeziune semnată în UNPR şi cu alta la PDL.

Democrat liberalii au fost repartizaţi «la mişto» aşa cum susţin ei, astfel: Grădiniţa cu program normal „Micul Prinţ” – Cosmin Constantinescu, Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” – Romeo Rădulescu, Grădiniţa „Piticot” – Gabriela Ene şi Şcoala Sanitară Postliceală Carol Davila- Grigore Crăciunescu. Deşi aceste repartizări au stârnit zâmbetul celor aflaţi în sală, cel care mai nou apără interesele PDL, Grigore Crăciunescu, a declarat că ceea ce se întâmplă este bătaie de joc. „Este bătăie de joc ce se întâmplă. Nu respectaţi nici măcar elementele de bun-simţ. Noi am fost 16 consilieri şi am avut activitate transparentă şi absolut toţi reprezentanţii partidelor politice din CL au fost desemnaţi să ocupe locuri în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ. Este pur şi simplu bătaie de joc ca dumneavoastră să arondaţi asemenea unităţi de învăţământ, cel puţin pentru una din persoanele reprezentative din învăţământul vâlcean, Gabriela Ene. Nu e posibil ca fostului inspector şcolar să îi arondaţi o grădiniţă. Eu cred că trebuia mers pe continuitate, consilierii care au fost în diverse consilii de administraţie să rămână pe loc. Nu e vorba de a acapara ceva, e vorba de continuitate. O mare parte din consilierii actuali sunt noi, nu au experienţă şi sunt foarte multe lucruri de învăţat”, a declarat Grigore Crăciunescu, consilier PDL. „Apărătorul” PDL, Crăciunescu nu a considerat însă că tot bătaie de joc este ceea ce şi el a făcut în urmă cu câteva luni, când a aşteptat confortabil funcţii de la două partide. Cu o adeziune semnată în UNPR şi cu o funcţie de viceprimar la PDL, Crăciunescu a dovedit impotenţa politică. A reuşit însă să rămână în PDL, în ciuda gafei, şi a ajuns din nou consilier, însă de data aceasta vrea să demonstreze că luptă pentru interesele partidului. „Între noi şi Romeo Rădulescu nu există o problemă de comunicare. Avem o relaţie excepţională”, mai spune Crăciunescu.

Democrat-liberalii, acuzaţi că nu comunică cu Romeo Rădulescu

Pentru a accentua şi mai mult conflictul, reprezentanţii USL din CL au pus totul pe seama unei lipse de comunicare între democrat liberali şi liderul lor, Romeo Rădulescu, care nu a solicitat nimic. „Eu v-aş ruga să nu ne puneţi la zid! Eu înţeleg că e greu în opoziţie, dar puteaţi spune politicos propunerile pe care le aveaţi. Atitudinea nu vă dă dreptul să credeţi că sunteţi o forţă în opoziţie. Eu am fost în opoziţie şi ştiu cum se pun problemele”, a declarat viceprimarul Ion Matei. Totuşi, primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, a încercat să îi liniştească pe democrat liberali, precizând faptul că această repartizare este provizorie până la apariţia normelor metodologice, pentru ca aceste consilii de administraţie şi comisii să-şi poată desfăşura activitatea. Potrivit normelor metodologice, în fiecare comisie vor fi repartizaţi câte trei consilieri locali şi nu unul ca până în prezent.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...