Actualitate

Petiţie pentru autostrada Piteşti –Sibiu la Comisia Europeană

​Recent, ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat că România nu are nevoie de autostrăzi şi nici de fonduri europene pentru infrastructură. Cu alte cuvinte domnia sa confirmă că nu dă doi bani pe infrastructura României, pe români şi mai ales, pe judeţul Argeş, unde funcţionează cea mai mare uzină constructoare de maşini din România, Dacia-Renault, şi unde numai pe platformă lucrează peste 17.000 de oameni, iar în toată ţara sunt peste 200.000 de angajaţi, inclusiv în industria pe orizontală. Dacia produce 3% din Produsul Intern Brut şi este cel mai mare contributor la bugetul de stat.

​"Să ne aducem aminte că, în campania electorală din luna mai, am asistat la un adevărat pelerinaj al ministrilor, în frunte cu premierul Victor Ponta, când toţi se jurau cu mâna pe inimă că în 2015 vor începe lucrările la acest tronson. După ce a fost prezentat, acum două săptămâni, Master Planul pentru Transport în care nu este inclusă autostrada Piteşti-Sibiu, domnul Ponta şi miniştrii domniei sale au avut tupeul să vină în Argeş şi să facă din nou declaraţii contradictorii despre acest proiect, ceea ce demonstrează că încă îi consideră pe cetăţenii din Argeş creduli în toate mincinile electorale", a declarat senatorul Ion Popa.

​"În ciuda tuturor demersurilor pe care le-am făcut în calitate de senator, încă de acum de doi ani – declaraţii politice, întrebări, interpelări - referitoare la urgentarea construcţiei acestei autostrăzi, Guvernul Ponta, respectiv ministerul Transporturilor, condus mai întâi de Dan Şova, căruia i-am cerut demisia în repetate rânduri, şi acum de blazatul Ioan Rus, se încăpăţânează să nu demareze acest proiect de importanţă internaţională", precizează senatorul Popa.

​Preşedintele PNL şi candidatul ACL la preşedinţia României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Argeş pe data de 8 octombrie 2014, a fost foarte ferm în ceea ce priveste contrucţia acestui tronson de autostradă: este obligatoriu să se construiască, iar autostrada nu poate fi înlocuită cu altceva.

"Ţinând cont de toate aceste lucruri, am iniţiat un nou demers, anunţat în conferinţa de presă a Alianţei Creştin-Liberale Argeş din data de 9 octombrie 2014, şi anume vom începe un proces de strângere de semnaturi pentru a înainta o petiţie la Comisia Europeană, prin care dorim să arătăm că românii îşi doresc ca tronsonul Piteşti-Sibiu, proiect finanţat 85% din fonduri europene, parte din culoarului IV Pan European, să fie construit în regim de urgenţă, aşa cum a fost aprobat de Comisia Europeană încă din 2013. ​Sunt covins că această acţiune va fi susţinută şi de reprezentanţii ACL din judeţele Vâlcea şi Sibiu şi îi rog pe preşedinţii PNL din cele două judeţe – deputaţii Cristian Buican şi Mircea Cazan - să demareze la rândul lor procesul de strângere de semnături pentru a înainta această petiţie instituţiilor europene", a concis preşedintele PNL Argeş, senatorul Ion Popa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...