În ciuda investiţiilor firave (spre inexistente) guvernamentale şi judeţene în infrastructura din ţara Loviştei, primarii comunelor legendarului ţinut din nordul Vâlcii continuă cu tenacitate proiectele edilitare. Săptămâna trecută, au continuat asfaltările în comuna păstorită de liberalul Ion Sandu, iar în comuna Boişoara a fost turnat primul strat de asfalt din satul care dă numele localităţii.
Primarul Ion Sandu supraveghează de câteva zile asfaltarea Drumului Comunal (DC) 4 Spinu-Podeni. “Artera va oferi posibilitatea oamenilor din satul Podeni, chiar şi altora care doresc să construiască locuinţe în acel loc, să populeze o zonă foarte frumoasă şi liniştită din multe puncte de vedere”, susţine edilul-şef din Perişani. Supărarea sa rămâne, în continuare, legată de Drumul Naţional (DN) 7D Câineni-Sălătrucu. “Din păcate, nu pot face nimic chiar dacă am adus la faţa locului jurnalişti de la canale media locale, regionale şi centrale, prezentându-le paradoxul şi am făcut sute de adrese către toate instituţiile statului abilitate să intervină în asemenea situaţii. Cred că ultima soluţie este să-i chem în faţa instanţei, că a trecut şi vacanţa judecătorească. Mă lupt de 10 ani cu autorităţile judeţene pesediste să transforme drumul naţional în unul judeţean şi să acceseze fonduri din finanţări europene pentru modernizarea lui”, susţine edilul-şef. Administraţia publică din Perişani se pregăteşte să dea în folosinţă, în curând, şi podul aflat în construcţie din satul Mlăceni, aferent DC Perişani - Mlăceni.
Primul strat de asfalt în satul Boişoara
Şi primarul din Boişoara, Nicu Gheorghe, continuă modernizarea infrastructurii de transport din localitate. “Ieri am început turnarea primului strat de asfalt în satul Boişoara. Ce-am promis, promis rămâne, trebuie doar un pic de răbdare din partea boişorenilor. Pentru că nu ştii cum se schimbă vremea, săptămâna trecută am plombat cu balast toate gropile din drumurile de pe teritoriul comunei, inclusiv pe drumul naţional, cu toate că nu am atribuţiuni pe acest drum, el fiind în patrimoniul CNADR. Întreaga lucrare de asfaltare a drumurilor din comună, conform proiectelor, are termen de finalizare 2 ani. Societatea care construieşte decide când se va asfalta, în funcţie şi de buget. Până la ora actuală, două treimi din asfaltarea pe care am promis-o este executată. La rând, urmează drumurile din satul Găujani. Din cele 3 proiecte de asfaltare, s-a plătit, până la ora actuală, jumătate din primul proiect de asfaltare”, ne-a declarat Nicu Gheorghe.