Monden

Caricaturistul oltean Gogu Neagoe a făcut grafica digitală de la Coca Cola şi Fanta

Olteanul a reuşit în 2004 să intre în Cartea Recordurilor după ce a realizat 131 de caricaturi prin telefon

Renumitul caricaturist din comuna olteană Osica de Jos se mândreşte cu ultimele sale realizări, acesta reuşind să obţină două contracte destul de consistente financiar, cu două mari companii de băuturi răcoritoare, Fanta şi Coca Cola, pentru care a creat grafica digitală de pe cutiile de suc ale acestora.
{{gAdArticol2}
Carticaturistul oltean a devenit cunoscut în întreaga ţară după ce a realizat sute de caricaturi vedetelor din România, şi talentul său l-a ajutat să obţină acum două contracte foarte bune cu cele două companii de băuturi răcoritoare. „Lucrările mele sunt acum şi pe cutiile de suc de la cele două companii. Eu am făcut grafica digitală pentru acestea. Sunt două contracte foarte bune din toate punctele de vedere”, a declarat caricaturistul.

131 de caricaturi prin telefon

În anul 2004, Neagoe intră pentru prima dată în Cartea Recordurilor, realizând 131 de caricaturi prin telefon. Gogu Neagoe a intrat în Cartea Recordurilor pentru a doua oară cu cea mai lungă serie de caricaturi realizată vreodată. Pentru aceasta, Gogu Neagoe a lucrat timp de patru ani, acoperind cu caricaturile mai multor personalităţi din lumea politică internaţională, ca suport având 12 role de film cinematografic, cu o lungime de 2 km şi o greutate de peste 3 tone.

Carte de vizită impresionantă

Gogu Neagoe s-a născut la 4 octombrie 1976 în comuna Osica De Jos-Dobrun, Judeţul Olt. După terminarea Liceului „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a urmat între anii 1998-2001 Institutul de arte plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, fiind după aceea prezent la toate expoziţiile oficiale cu tablouri pictate şi cu caricaturi care l-au impus prin lucrările originale. Artistul Gogu Neagoe a debutat în anul 1993 la Slatina, Bucureşti, Balş, Craiova, Târgu-Jiu, Caracal, Corabia, Râmnicu-Vâlcea, Oradea, Cluj, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Constanţa într-o expoziţie de pictură în grup cu Nicolae Truţă, Spiru Vergulescu, Ion Popescu-Negreni, Sabin Bălaşa. În anul 2008 devine membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice, UNESCO din Germania şi al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România-2006. Are expoziţii de pictură caricatură în ţară şi în străinătate-2009. A participat la festivalurile de pictură şi caricatură. Numeroase lucrări ale sale se află în muzee naţionale şi în colecţii particulare din România, SUA, Franţa, Germania, Belgia, Canada, Japonia, Anglia, Grecia, Bulgaria, Cuba, Iran, Moldova, Mexic şi premiat la festivaluri de artă pictură caricatură. A publicat caricaturi şi bandă desenată în ziare reviste locale şi centrale-1992-2008. Este autor de ilustraţii, grafică de carte poezie epigramă fabulă 1994-2009. Este prezent la festivalurile de artă cultură muzică folclorică şi uşoară, filme de televiziune şi fotografie, teatru, expoziţii de umor caricatură, pictură, lansări de carte.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...