Monden

Din teatru, direct în afaceri

Vâlceanca Carmen Prodan este cunoscută ca o adevărată creatoare a modelelor aproape imposibil de realizat

Ani la rând a creat costume pentru actorii Teatrului „Anton Pann” din Rm. Vâlcea, iar acum dă viaţă diferitelor dorinţe în materie de vestimentaţie pentru cele mai sofisticate idei ale doamnelor dornice să fie în centrul atenţiei la diferite manifestări sau ocazii speciale. Carmen Prodan, căci despre aceasta este vorba, este designerul pe care orice femeie şi l-ar dori, întrucât, susţine ea, nimic nu este imposibil de realizat în acest domeniu.

Cu acest crez a plecat Carmen Prodan la drum şi şi-a deschis un atelier de modă, unde să poată da viaţă numeroaselor modele de rochii sau altor ţinute vestimentare, însă numai prin intermediul persoanelor care le vor şi purta. „Femeile care se doresc a fi îmbrăcate într-un fel anume se doresc iubite şi în acest fel. Fiecare dintre noi am vrea să fim speciale într-un anume moment şi să ni se acorde atenţia cuvenită. Toate suntem frumoase şi toate merităm să fim tratate într-un anume fel”, este de părere Carmen Prodan.

Complexitatea modelului-motivaţia designerului vestimentar

O dată trecut pragul atelierului de modă, rochii din dantelă, dar şi numeroase elemente din lumea teatrului te înconjoară şi te conving că locul în care abia ai păşit e un adevărat loc al creaţiei unde niciun model nu este imposibil de realizat şi că dorinţa în domeniul vestimentar îţi va fi îndeplinită. „Astfel, am vrut să subliniez că în atelierul nostru se pot lucra şi costume de teatru, dar şi costume de scenă pentru fel şi fel de artişti care vor să cânte, care au spectacole. Practic, orice altă ciudăţenie, nefiind nevoie să fii neapărat la teatru ca să poţi să o poţi purta, pentru bal mascat, pentru paradă stradală. Important este să ni se dea cel mai mic indiciu şi de acolo putem pleca până la rochiile, în care, iar am vrut să se facă o paralelă între complexitatea costumului de teatru, a costumului de epocă şi până la rochiile de seară sau rochiile de ocazie pe care le vedem la televizor. Nu sunt imposibil de lucrat. Aceeaşi complexitate se poate repeta şi pe o rochie de ocazie”, susţine cu multă siguranţă în voce creatoarea noastră de modă.

"Nimic nu e imposibil şi totul este atât de frumos, încât am impresia că se poate transmite frumuseţea cu care se lucrează rochiţa respectivă şi către omul care o poartă.", Carmen Prodan

Rochiile, un mod de transmitere a frumuseţii celor care le-au lucrat

Mai mult, aceasta susţine că persoana care va purta o anumită rochie este cea care va transmite frumuseţea obiectului vestimentar. „Nimic nu e imposibil şi totul este atât de frumos, încât am impresia că se poate transmite frumuseţea cu care se lucrează rochiţa respectivă şi către omul care o poartă. El duce mai departe acel ceva pe care l-au început mâinile care au cusut rochia. Urmează ca doamna respectivă să o poarte cu eleganţa specifică persoanei până la capăt, să fie un tot de unde s-a început rochia şi până la finalizare”, mai spune creatoarea.

Preţ dat de dificultatea modelului ales

Complexitatea este şi cea care impune preţul pentru o anumită ţinută, după cum ne precizează Carmen. „Executăm rochiţe pentru toate buzunarele, depinde însă foarte mult de materialul din care este confecţionată rochia, metrajul, acolo este o problemă, depinde de cât de amplă este rochia, cât de complexă. În final, acesta este cuvântul în jurul căruia ne rotim, complexitate“, conchide designerul vestimentar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...