Special

Activităţi locale în cadrul parteneriatului Comenius

“Misiune în viitor- în căutarea sustenabilităţii”

În anii şcolari 2012 – 2014, Şcoala Gimnazială Măgura-Mihăeşti, a implementat proiectul multilateral Comenius “Misiune în Viitor- În Căutarea Sustenabilităţii”, proiect finantat de către Uniunea Europeană, prin programul “Învăţare pe tot parcursul vieţii”.

În total, echipa de implementare a realizat 25 de mobilităţi şi s-au elaborat următoarele produse comune: o broşura electronică, o revistă online, un website al proiectului şi un DVD.
Un număr de aproximativ 160 de elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, au participat la mai multe activităţi locale. Astfel, între septembrie şi octombrie 2012, elevii au realizat logouri pentru proiect şi au calculat amprenta lor ecologică (ecological footprint), index ce măsoară presiunea pe care omenirea o exercită asupra ecosistemelor.

Între lunile decembrie 2012 – ianuarie 2013, elevii Şcolii Măgura au construit un aragaz solar, din materiale reciclabile şi au făcut experimente cu el. În martie 2013, elevii au făcut o vizită de documentare la Centrala Hidroelectrica Lotru-Ciunget, in urma căreia au alcătuit o prezentare PowerPoint şi desene cu cele văzute şi aflate acolo. În perioada urmatoare, elevii au construit machete de mori de vant; au completat chestionare despre reciclare, felul în care înţeleg să recicleze acasă, despre energie şi sursele de energie regenerabilă; au făcut curăţenie în jurul şcolii şi pe terenul de sport şi au încercat să găseasca soluţii pentru reducerea cantităţilor de deşeuri.

Luna septembrie 2013 a debutat cu activităţile de creare a unor costume, rochii şi accesorii din materiale reciclabile. În noiembrie, elevii s-au documentat în legătura cu incălzirea globală şi schimbarea climatului în ţara noastră şi nu numai. Ei au făcut postere, desene, colaje şi prezentări PowerPoint pe această temă.
Pregătindu-se pentru ultima etapa a proiectului, elevii din grupul ţintă au realizat, în februarie 2014, postere pe suport electronic şi pe hârtie cu tema: “Tehnologii ale viitorului”.

Elevii au declarat că participarea la acest proiect a fost o buna oportunitate de a-şi îmbunătăţi abilităţile de comunicare într-o limbă straină, de a utiliza noi tehnologii în domeniul informaticii, de a se obişnui sa vorbească în public pe diverse teme şi de a participa la dezbateri, alături de elevi din alte ţări.


Profesor coordonator: Ioana Stăncuţ

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...