Actualitate

Misiune imposibilă pentru deputatul Buican

Preşedintele PNL Vâlcea s-a angajat să aducă fondurile necesare finalizării bazelor sportive din judeţ

În 2008, Vâlcea a depus 42 de proiecte pentru construirea de baze sportive din fonduri guvernamentale. Dintre acestea, doar şapte au raportat realizarea de terenuri şi a construcţiilor aferente în proporţie de 100%, restul 35 necesitând în continuare sume importante de la bugetul de stat. Până în acest moment, doar liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, s-a angajat să aducă în cursul acestui an fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la toate bazele sportive.

113 miliarde lei vechi, necesari pentru bazele sportive

Cele 35 de comune care încă mai aşteaptă fonduri pentru finalizarea lucrărilor demarate încă din 2008 au în multe cazuri stadii de execuţie a lucrărilor de 0% şi fonduri alocate pe 2011 în acelaşi procent. Băile Govora, Amărăşti, Berislăveşti, Frânceşti, Păuşeşti şi Runcu sunt localităţile unde construirea bazelor nu a demarat până acum.
„Proiectele au fost depuse în funcţie de necesităţi. Dacă ar fi fost finanţate până acum, probabil că unele ar fi fost finalizate deja. Nu ştiu dacă voi reuşi să atrag în acest an întreaga sumă, dar cert este că voi încerca”, a răspuns deputatul Buican. În unele cazuri, bazele respective par adevărate găuri negre. În Bărbăteşti, Brezoi, Buneşti şi Creţeni devizul general recalculat în urma licitaţiei aproape a dublat valoarea proiectului pentru care s-au solicitat bani din fonduri guvernamentale, pentru realizarea obiectivului aleşii din localităţile respective angajând plăţi de la bugetul local.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...