Sport

Fotbal – Liga I – CS Turnu Severin

Impresie bună în amicalul de lux cu AS Roma

Deşi a obţinut doar o victorie în amicalele verii, după testul reuşit contra celebrei AS Roma, echipa severineană priveşte cu optimism meciul cu Dinamo, din prima etapă a Ligii 1.

Jocul bun din partida de verificare cu AS Roma le-a dat încredere elevilor lui Bondrea, care au oferit o replică peste aşteptări. Cu toate vedetele pe teren, echipa lui Zdenek Zeman s-a impus cu 2-0, prin golurile lui Burdisso (42) şi Lopez (65). „Am făcut un meci bun. Sper să jucăm cu aceeaşi ambiţie şi în campionat. Jocul cu Roma ne dă încredere înaintea partidei cu Dinamo, din prima etapă a Ligii 1”, a spus antrenorul Marian Bondrea. Vineri, de la ora 20.15, pe „Municipalul” severinean, echipa sa va întâlni Dinamo Bucureşti. Pentru a pregăti debutul în Liga 1, CS Turnu Severin a intrat de astăzi în cantonament la Băile Herculane, unde va sta până vineri. Luna trecută, echipa lui Bondrea nu stătuse decât o zi în stagiul montan de la Herculane, din cauza condiţiilor improprii de pregătire.
„Acum, terenul se prezintă bine. Nu mai e tare. A fost udat, iarba nu mai e uscată şi ne putem antrena. Va fi o perioadă de trei zile, de finisare, de linişte, de mobilizare. Vom reveni în Severin vineri la prânz, iar seara vom juca meciul cu Dinamo”, a afirmat tehnicianul oltean.

A mai renunţat la trei jucători

După cantonamentul din Slovenia, Bondrea a decis să renunţe la portarul Mihai Neagoe, la mijlocaşul Daniane Jawad şi la atacantul Alexandru Marin, însă lista rămâne deschisă. Între timp, conducerea s-a înţeles cu mijlocaşul sârb Jovan Golic şi cu atacantul francez Joel Thomas. Antrenorul oltean are însă şi unele nemulţumiri după campania de achiziţii din această vară, în care s-au adus 13 jucători noi. „Niciun antrenor din lume nu lucrează cu mai mult de 22 de jucători. În această perioadă, antrenamentele se axează pe 18 jucători. Noi avem aproape 30 în lot, iar atâta timp cât nu avem o echipă-satelit sau o bază de antrenament bună, nu-i putem opri. Dacă aveam mai multe terenuri, ne-ar fi fost mai uşor. Aş trimite un antrenor cu o parte din lot, iar eu aş lucra cu ceilalţi. Noi avem un sigur teren de antrenament, la Termo, şi ne înghesuim într-un autobuz ca să ajungem acolo! E clar că în aceste condiţii nu putem ţine un lot numeros. Sunt pus într-o situaţie delicată”, a precizat Bondrea.

Toate amicalele în străinătate

Programul etapei I a Ligii 1

Vineri, 20 iulie
Ora 18,30: Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj (Digi Sport)
Ora 20.15: CS Turnu Severin – Dinamo Bucureşti (Antena 1)

Sâmbătă, 21 iulie
Ora 19,00: Petrolul Ploieşti – Ceahlăul Piatra Neamţ (Digi Sport)
Ora 21,30: CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş (Digi Sport)

Duminică, 22 iulie
Ora 19,00: CSMS Iaşi – Oţelul Galaţi (Digi Sport)
Ora 19,00: Gloria Bistriţa – Astra Ploieşti (Dolce Sport)
Ora 21,30: rapid Bucureşti - SC Vaslui (Digi Sport)

Luni, 23 iulie
Ora 19,00: Viitorul Constanţa – FC Braşov (Digi Sport)
Ora 21,30: Steaua Bucureşti – Concordia Chiajna (Digi Sport)

Echipa severineană a disputat patru amicale în această vară, toate în străinătate. Dacă primele trei teste au avut loc la Kranjska Gora, partida cu AS Roma s-a disputat în nordul Italiei, la plecarea din cantonamentul din Slovenia. „Am întâlnit numai echipe din prima ligă. Am încheiat seria amicalelor cu un adversar care nu mai are nevoie de prezentare, căruia i-am făcut faţă. În unele momente, chiar am fost peste AS Roma. Per ansamblu, a fost un cantonament reuşit. Au fost condiţii bune de pregătire“, a spus Bondrea.

“Emoţii mari cu Dinamo”

Antrenorul oltenilor, Marian Bondrea, are emoţii înaintea debutului echipei în Liga 1, contra titratei Dinamo Bucureşti. „Tot timpul sunt optimist, am subliniat meritele echipei. Vor fi emoţii destul de mari cu Dinamo, ca la orice debut. În prima etapă jucăm cu Dinamo, câştigătoarea Cupei şi a Supercupei şi nu va fi simplu. Sperăm să asigurăm o linişte echipei. E încă un joc în care jucătorii noştri ar putea să arate că există şi calităţi”, a spus Bondrea.

Lotul echipei:
Mihai Şteţca, Alexandru Iordan (Ghecon Lăpuşata), Andrei Marinescu (Alro Slatina) - Alin Buleică (Petrolul Ploieşti), Marius Bălău, Bogdan Stoica (CS Mioveni), Florin Pătraşcu (Astra Ploieşti), Emil Ducu Ninu (Juventus Bucureşti), Bozidar Cosic, Alexandru Dandea, Alexandru Giurgiu - Alexandru Neacşa, Milan Mitic, Adrian Olah, Hugo Moutinho, Silviu Bălace, Alexandru Zaharia, Marius Ologu (Astra Ploieşti), Dan Gavrilescu (Olimpia Satu Mare), Alexandru Stan (Astra Ploieşti), Jovan Golic (Spartak Nalchik) - Cosmin Vancea, Paul Abba, Dragoş Dragalina (FC Olt), Răzvan Neagu (FC Vaslui), Joel Thomas (Ionikos)

Rezultatele din amicalele verii:
Triglav Kranj (Slovenia, Liga I) - CS Turnu Severin 2-2
Volyn Lutsk (Ucraina, Liga I) - CS Turnu Severin 4-1
NK Rijeka (Croaţia, Liga I) - CS Turnu Severin 1-2
AS Roma (Italia, Liga I) - CS Turnu Severin 2-0

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...