Sport

Fotbal, Liga a 2-a - CSM Râmnicu Vâlcea

Miza pe foştii jucători

CSM Rm. Vâlcea a încheiat cantonamentul din Zăvoi şi de miercuri va începe seria jocurilor amicale cu echipa de Liga a 5-a Topologul Galicea

Antrenorul din Zăvoi, Alin Artimon a pus ochii pe câţiva dintre foştii jucători ai clubului, deveniţi liberi de contractul cu Alro Slatina. Astfel, la Vâlcea a ajuns deja mijlocaşul Sergiu Popescu, care s-a înţeles verbal cu conducerea clubului şi va semna contractul în zilele următoare.

„În mare parte, m-am înţeles cu Vâlcea, urmează să stabilim toate detaliile. Îmi face plăcere să revin la CSM, club unde m-am simţit cel mai bine în cariera mea de jucător. Echipa este foarte tânără, au mai rămas doar Vasile şi Pârvu, sper să facem treabă bună. Un rol determinant în revenirea mea îl are antrenorul Alin Artimon, pe care îl apreciez mult de când am colaborat la Vâlcea. Ştiu că voi juca din nou mijlocaş central, nu de bandă, ca la Slatina, dar mie îmi convine orice post în linia mediană”, a spus Popescu. În plus, la antrenamentul de luni seara a venit şi fundaşul drepta Marius Pasăre, care va negocia şi el un contract în Zăvoi. Atât Pasăre cât şi S. Popescu au mai evoluat la CSM în perioada 2008-2010, când au plecat la Alro.
În atenţia şefilor CSM-ului este încă un fost jucător, Bogdan Vişa, cu care s-a purtat o discuţie, însă rămâne de văzut dacă jucătorul va accepta o reducere importantă de salariu, faţă de ce i s-a oferit la FC Olt. Vişa face parte din jucătorii doriţi şi de FC Olt şi nu este încă liber de contractul cu Alro. În plus, el s-a operat recent la ligamente şi este greu să revină pe teren în această toamnă. Alin Artimon a mai discutat în această vară şi cu alţi foşti vâlceni, precum C. Dinu sau R. Dobre, jucători aflaţi însă sub contract cu alte cluburi şi al căror transfer este aproape imposibil.
Tehnicianul Alin Artimon mai caută doar un portar, primul pe listă fiind Pascal, de la Unirea Alba Iulia, echipă aflată şi ea în pragul defiinţării. În atenţia vâlcenilor mai este şi lituanianul Dzelme, care în retur a apărat la Mureşul Deva.
Cei trei jucători de la Poli II doriţi de Vâlcea, Todorov, Mucsi şi Artean au fost chemaţi la reunirea noii echipe a Timişoarei, Recaş, însă aceştia ar putea deveni în scurt timp jucători liberi şi apoi ar putea semna cu CSM.

Programul amicalelor

18 iulie: CSM-Topologul Galicea
21 iulie: Voinţa Sibiu-CSM
28 iulie: CSM-FC Olt
1 august: CSM-Dinamo II
4 august: CSM-FC Argeş
11 august: CSM-echipă de Liga a 3-a

Stranierii, lipsiţi de profesionalism

Trei dintre cei patru stranieri din Zăvoi, Thiandoum Daouda, Lajo Traore şi Bangaly Soumahoro nu au ajuns încă la Vâlcea şi viitorul lor în Zăvoi este incert. Deşi ei au primit o săptămână în plus de vacanţă faţă de restul lotului, la termenul stabilit a venit la antrenamente doar camerunezul Chris N Kongue. Cei trei africani şi-au prelungit de la sine putere vacanţa şi au refuzat pur şi simplu să vină în ţară. „Când vor reveni, vor suporta mai multe consecinţe, una dintre ele fiind amenda maximă. Ei vor reface această perioadă de cantonament până ajung la parametrii fizici maximi. E clar că le va fi greu să se bată pentru un post de titular pentru startul sezonului, dar sunt riscurile asumate de ei când şi-au prelungit concediul de la sine putere”, a spus antrenorul Alin Artimon. Tehnicianul este foc şi pară pe aceştia şi le pregăteşte un tratament extrem de dur.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...