Ultima Oră

Cod Galben de ploi, grindină, şi vânt puternic în Sud-Vestul României

Şi hidrologii avertizează că, până luni după amiază, se pot produce scurgeri importante de pe versanţi cu efecte de inundaţii, inclusiv în Mhedinţi şi Dolj

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ploi, însoţite de grindină şi vânt puternic, până luni la ora 10, pentru trei judeţe ale ţării. În acelaşi timp, şi hidrologii au emis o atenţionare Cod Galben de inundaţii pentru mai multe râuri din zona de Sud-Vest a ţării, inclusiv judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Astfel, meteorologii anunţă că, de duminică, 14 septembrie, ora 10.00, până luni, 15 septembrie, ora 10.00, îndeosebi în vestul judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină. Astfel de manifestări vor fi mai frecvente în această seară şi pe parcursul nopţii de duminică spre luni. Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe afluenţii Dunării

De asemenea, Institutul Naţional pentru Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA) a anunţat că până luni la ora 10, se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele râuri mici din judeţele: Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe afluenţii mici ai Dunării de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin, precum şi pe unele râuri mici din vestul judeţelor Arad şi Timiş, pe toată durata intervalului, iar în a doua parte a intervalului pe unele râuri mici din sudul judeţelor Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.
Totodată, hidrologii mai atenţionează că până luni la ora 14.00 se pot produce şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al Crişului Alb (judeţul Arad), Bega Veche, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii mici ai Dunării din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, Drincea, Desnăţui, afluenţii Motrului şi Jiului inferior (judeţele Mehedinţi şi Dolj).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...