Politică

PSD are atribute precum atacul la persoană şi promisiunile neonorate

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute în Craiova

Şi sâmbătă, 30 august, zi în care s-a aflat în vizită pre-electorală în Craiova, Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) PNL – PDL la funcţia de Preşedinte al României, a condamnat traseismul politic. Preşedintele PNL s-a declarat profund indignat în privinţa ordonanţei de urgenţă emisă de Guvern care permite, timp de 45 de zile, “transferul” aleşilor locali de la un partid la altul. Iohannis susţine că în acest fel se doreşte crearea unui avantaj net pentru preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, la prezidenţialele din noiembrie.
Klaus Iohannis a declarat la Craiova, ironic, e drept, că ar fi culmea ca pe parcursul celor 45 de zile să se trezească şi PLR, “noul UNPR”, cu primari. “A fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care legalizează traseismul politic în administraţia locală şi îmi exprim profunda indignare faţă de acest demers. Este clară intenţia Guvernului de a crea un avantaj net pentru propriul candidat al PSD care nu ştim încă care va fi. Putem doar să bănuim că va fi primul-ministru, fiindcă domnia sa ba a vrut, ba n-a vrut să fie candidat, care ieri chiar a dorit să sublinieze, şi a făcut declaraţie în acest sens, că este foarte de acord şi sprijină această iniţiativă, lucru pe care îl dezavuăm complet”, a spus Klaus Iohannis.
“Un clasic în viaţă care a inventat originalitatea democraţiei româneşti are acum urmaşi demni”
Pe de altă parte, co-preşedintele ACL subliniază decizia formaţiunilor componente ale alianţei de a nu primi nici primari, nici consilieri de la alte partide. De parcă cei mai mulţi dintre ei s-ar şi grăbi spre opoziţie, cât timp PSD guvernează ţara... “Ne aşteptăm să fie câţiva primari dezamăgiţi care încearcă să schimbe un partid cu altul. Noi nu vom primi nici primari, nici consilieri care vor să vină de la alte partide la noi. Nici nu este gândită aşa ordonanţa. Ordonanţa este gândită să meargă la PSD oamenii sau la alţi sateliţi. Ar fi culmea să se trezească şi acel nou UNPR, acel PLR, cu primari, partid care nici nu a existat în alegeri, dar, iată, avem soluţii deosebit de originale şi, dacă bine îmi amintesc, a fost un clasic în viaţă care a inventat originalitatea democraţiei româneşti şi are acum urmaşi demni la guvernare. Aceste lucruri vor duce la plecarea unor primari la PSD. În rest, mare lucru nu se va întâmpla şi se va vedea că a fost ce am spus noi din capul locului: o mare eroare din partea PSD”, a mai declarat preşedintele PNL, Klaus Iohannis.
Liderul liberal acuză PSD de atacuri la persoană cu informaţii false ori denaturate şi de faptul că nu are un proiect pentru România. “În România există două partide mari care fac campanie electorală în sensul în care înţelege fiecare campania şi democraţia. Este pe de o parte PSD-ul, care nu şi-a schimbat absolut deloc modul de abordare. Vine cu informaţii false, informaţii denaturate, atacuri la persoană, din simplu motiv că nu are un proiect. PSD-ul, şi asta am spus de când am fost în USL, nu are un proiect, nu ştie ce vrea cu ţara. Ei ştiu ce vor cu baronii lor, ştiu când vor să-i protejeze pe baroni, cum să-şi protejeze clicile din partid ş.a.m.d. Aici sunt campioni. Noi, pe de altă parte, avem abordări mai simple. Noi venim cu proiecte, arătăm oamenilor cum vedem dezvoltarea României, care sunt accentele, cum vrem să punem economia pe picioare şi facem afirmaţii legate de actul de guvernare şi acolo unde întâmplător există un proiect vizibil, faţă de proiectul respectiv”, a afirmat Iohannis.
“Vrem să devenim mai aplecaţi asupra problemelor care trebuie rezolvate”
Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din noiembrie a subliniat că nu se fereşte de nicio confruntare cu candidatul PSD, însă nu doreşte să întreţină un spectacol steril. “Eu am spus o singură dată ceva, la o emisiune, despre persoana domnului Ponta, şi la acea emisiune a fost o afirmaţie directă şi am fost obligat să răspund. În rest, PSD-ul face ce ştie cel mai bine: spune oamenilor că va face şi va drege până primeşte votul, după care se întoarce înapoi la oamenii de partid şi continuă. Noi încercăm să facem altfel de campanie. Cred că pe alocuri am fost greşit înţeles sau greşit interpretat. Eu nu mă feresc de nicio confruntare şi chiar l-am invitat şi pe posibilul candidat al PSD-ului la o confruntare directă, dacă are curajul să vină. Dar nu vreau eu să întreţin un spectacol steril. Noi vrem să venim cu altă abordare. Nu pentru a fi mai interesanţi, ci pentru a deveni mai aplecaţi asupra problemelor care chiar trebuie rezolvate. Nu suntem nici naivi. Un politician trebuie să fie văzut ca să fie perceput. Dar de la a fi văzut până la a face teleguvernare, cum avem acum, este cale lungă şi inutilă”, a mai spus Iohannis.
Rolul României în NATO şi UE, priorităţi de politică externă
Iohannis a precizat şi că, în componenta de politică externă a proiectului său politic, parteneriatul strategic cu SUA, rolul României în NATO şi rolul şi locul ţării noastre în UE reprezintă cei trei piloni care garantează securitatea României în secolul XXI. “Este evident că fiecare în parte are o sumedenie de capitole, subcapitole, care toate vor trebui tratate. La fel de evidente, în afară de acestea, sunt nenumărate probleme concrete care trebuie abordate şi de preşedinte şi de echipa preşedintelui şi în variantă optimală şi de o echipă comună Preşedinţie-Guvern. Este marea problemă a Ucrainei care trebuie tratată. Sunt foarte îngrijorat şi sper ca cei care sunt în funcţie pentru a reprezenta România bine o fac bine. Noi nu avem un aparat diplomatic tehnic cu care să urmărim ce se întâmplă în zona de posibil conflict şi ne bazăm pe informaţiile publice pe care le primim de la mediile noastre şi din alte medii absolut publice”, a mai declarat candidatul ACL la prezidenţiale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...