Politică

Manda îi cere lui Iohannis să demisioneze din funcţia de primar al Sibiului

Parlamentarul doljean îl acuză de traseism politic şi ipocrizie pe candidatul ACL la prezidenţiale şi îl invită “să-şi pună în practică principiile”

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, susţine printr-un comunicat de presă remis la sfârşitul săptămânii trecute că preşedintele PNL Klaus Iohannis joacă foarte prost rolul de traseist moralist. “Drumul de la FDGR spre PNL trebuia făcut printr-o demisie de onoare din funcţia de primar”, consideră parlamentarul social-democrat, făcând aluzie la o incompatibilitate morală între mandatul de primar al Sibiului deţinut de candidatul ACL la Preşedinţie şi funcţia de preşedinte al PNL.
“Klaus Iohannis este primul traseist al ţării, domnia sa fiind un traseist cu dispensă legală încă de când a intrat în PNL. Klaus Werner Iohannis le spune românilor că transferul domniei sale dinspre FDGR - organizaţie care, chiar dacă nu este partid politic, are siglă, statut, organizaţii, membri şi aleşi locali - spre PNL nu este traseism. Eu vin şi prezint situaţia domniei sale dintr-o perspectivă morală. Klaus Iohannis este primar ales sub sigla FDGR, se bazează în Sibiu pe sprijinul consilierilor votaţi pe listele FDGR, dar cu toate acestea, după ce a trecut peste noapte în PNL, dl. Iohannis continuă să susţină că nu este nici traseist, şi nici nu ar trebui să renunţe la mandatul de primar. Legea nu îl obligă pe Klaus Iohannis să părăsească funcţia de primar, pentru că domnia sa continuă să fie membru simplu FDGR. Or, dl. Iohannis le spune românilor că un primar aparţinând unei formaţiuni de tipul FDGR are dreptul să fie traseist, însă un primar ales pe listele USL nu are voie să continue priorităţile asumate în 2012, tocmai pentru că nu este minoritar. În cazul lui Klaus Iohannis, drumul dinspre FDGR spre PNL trebuia făcut printr-o demisie de onoare din funcţia de primar.
În Statele Unite ale Americii, s-ar putea spune că domnul Iohannis este beneficiarul unei «discriminări pozitive». Tocmai pentru că domnia sa ne-a anunţat că luptă împotriva discriminării de orice fel, îl invit să pună în practică principiile pe care le flutură în mod ipocrit în spaţiul public, îl invit să-şi dea demisia! Altfel, domnul Iohannis şi colegii săi din ACL vor continua să condamne o iniţiativă care dă şi altor primari - care nu au fost susţinuţi de FDGR - dreptul sa aleagă aşa cum a ales şi dl. Iohannis. Din păcate, însă, eu sunt convins că dl. Iohannis va continua ipocrizia, va continua să joace, extrem de fals, rolul de prim traseist-moralist al politicii româneşti”, se arată în comunicatul semnat de Claudiu Manda.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

05.09.2014 - 15:05Nicu:Claudiu Manda este un tanar bufon politic. ATAT. Cine il cunoaste personal stie la ce ma refer.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...