Sport

Fotbal, Liga a II-a, CSM Rm. Vâlcea

CSM Rm. Vâlcea cere insolvenţa!

Fiscul impută 26 de miliarde de lei vechi, din perioada 2009-2013

Conducerea clubului CSM Rm. Vâlcea cere intrarea în insolvenţă, după ce raportul preliminar venit zilele trecute de la Fisc impută o datorie de 26 miliarde de lei vechi, din perioada 2009-2013!

În momentul preluării clubului, în vara trecută, SC Damila SA şi-a asumat cheltuielile aferente, de circa 12 miliarde de lei vechi, din care mai sunt de achitat doar 3 miliarde de lei la Apavil. Patronii de la SC Damila au ajuns să regrete tranzacţia din vara trecută, prin care au preluat clubul de la Cătălin Rufă.

Proiectul de raport de inspecţie fiscală, care vizează perioada 2009-2013, ajuns zilele trecute la CSM, a şocat conducerea clubului. ”Conform raportului, clubul CSM datorează suma de 26 miliarde, compusă din 14,5 miliarde lei suma neplătită către buget, 9,6 miliarde sunt dobânzi şi 2,3 miliarde sunt penalităţi! În mare parte, valoarea provine din contribuţiile la nivel de fotbalişti. Finanţele au considerat convenţia civilă ca şi contract de muncă. În această perioadă, clubul nu a plătit nici măcar ca pentru o convenţie, 32%, ci doar 16%, dar nu s-a plătit nici impozitul după vânzarea lui Brănescu la Juventus, care însumează circa 2,5 miliarde lei. Deşi cea mai mare sumă, 18 miliarde provine din anul 2009, în 2011 se realizează transferul lui Brănescu, pe o sumă echivalentă, nimeni nu ia nicio decizie, deşi se puteau plăti datoriile cu acei bani. Dacă cei responsabili de atunci nu spun ce s-a făcut cu banii luaţi pe Brănescu, vom scoate noi actele. Analizăm căile de atac asupra deciziei, curios este că acest raport ajunge la noi după ce am stins toate creanţele fiscale”, a prezentat managerul clubului, Lucian Munteanu.

În această situaţie, conducerea CSM-ului va încerca probabil să ceară insolvenţa clubului. ”Credem că cea mai bună soluţie în acest moment este să propunem Consiliului Local intrarea clubului în insolvenţă. Apavil trebuie să ceară insolvenţa clubului, în baza datoriilor care le avem la ei. Consiliul Local trebuie să găsească soluţii, pentru că domnul Niţu, care a venit vara trecută, s-a achitat integral de ceea ce prevede acest acord de asociere, am plătit şi o mare parte din datoriile vechi, ar fi culmea să răspundem pentru ce s-a făcut în 2009. Nu ştiu cine prelua clubul cu 12 miliarde datorie, să îşi propună şi promovarea, să ocupăm locul 3, dacă aveam şi sprijin din partea autorităţilor, ne băteam de la egal la egal cu cluburi cu bugete imense precum Craiova şi Tg. Mureş. În vară, făcusem demersuri prin care ajunsesem la un acord să putem juca, contra unei taxe, normal că acum regretăm tranzacţia, am avut numai piedici după preluarea echipei. Este soluţia prin care am reuşi stoparea acestor datorii din spate, să venim cu un plan de reorganizare al clubului, să ne achităm activitatea curentă şi să găsim soluţii pentru plata lor. În 2009, Primăria era acţionar majoritar, ei ar trebui să răspundă de acest lucru, numai că procedurile legale vor dura mult, iar noi în două săptămâni vom avea conturile blocate. Falimentul bate la uşă! Ne-am dori ca activitatea clubului să continue, avem mare încredere în ce putem realiza anul acesta. Cam ce am solicitat, nu am primit, aşa puştani cum suntem noi, am solicitat autorităţilor locale doar lucruri normale pentru club, care alte Primării sau Consilii Judeţene le pun pe tavă contracandidatelor noastre, ne mirăm de ce unii promovează şi noi”, a mai explicat Munteanu.

În 2009, clubul era condus de Florin Verigeanu şi Alin Trandafir, iar primar era Mircia Gutău - n.r.

Apavil a ridicat apometrele, Poliţia Locală nu face contract!

Reprezentaţii Apavil, unde acţionar majoritar este Primăria Rm. Vâlcea, au ajuns în Zăvoi şi au oprit apa, luând şi apometrele. Cum se cunoaşte, Primăria este partener şi la CSM, unde deţine 33%. La insistenţele conducerii clubului, reprezentaţii Apavil au revenit şi au dat din nou drumul la apă până luni, pentru ca amicalul programat mâine în Zăvoi, CSM - Vişina Nouă, să se desfăşoare în condiţii de normalitate. ”Altă dată, din contoarul clubului se alimentau toate spălătoriile din oraş şi nu s-a oprit apa. După ce am depistat acestă ţeavă care curgea şi zi şi noapte, am redus enorm din facturi, probabil asta a deranjat, ni se pun piedici”, spun conducătorii clubului.

Mai mult, conducerea CSM nu găseşte înţelegere nici la Poliţia Locală. ”Se feresc să încheie un contract cu noi, deşi avem sold zero la ei, le-am plătit şi restanţele vechi. Găsesc motive că nu au oameni. Probabil vor semna doar dacă sună primarul! O să fim nevoiţi să aducem firme din alt judeţ. Poliţia Locală este singura din Vâlcea care poate asigura paza la meciuri, alţii specializaţi nu sunt”, a afirmat şi preşedintele clubului, Bogdan Medrea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...