Actualitate

Samoil Vîlcu: „Vom plăti mai mult la asigurările de sănătate”

Deputatul PDL Vâlcea susţine că prin noile prevederi ale proiectului de Lege a Sănătăţii contribuţiile la sănătate vor creşte din luna septembrie

Pedelistul spune că măsura luată de Guvernul Ponta va lovi în special salariaţii.

„Contribuţiile la sănătate plătite de către angajatori vor creşte din luna septembrie, ca urmare a proiectului promovat de Ministerul Sănătăţii. Va fi majorată baza de calcul a acestora, iar angajatorii care au angajaţi cu salarii medii sau mici vor fi primii afectaţi. Conform noului proiect de lege se va impune o cota de contribuţie calculată din 2117 lei (salariul mediu brut), indiferent de salariul real al angajatului. Având în vedere acest lucru, chiar şi în cazul tuturor salariilor mai mici de 2117 lei, angajatorul va fi obligat să plătească mai mult decât o face în prezent în contul asigurărilor de sănătate de bază, iar valoarea nu va fi deductibilă cum va fi în cazul asigurărilor de sănătate suplimentare”, a declarat Vîlcu.

De asemenea, parlamentarul afirmă că numărul celor care vor lucra la negru va creşte şi el iar măsura luată de Guvernul Ponta nu va rezolva problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate la ora actuală. „Noul proiect nu prevede măsuri de creştere a finanţărilor în sistem şi nici pentru scăderea numărului de internări în spitale. De asemenea, soluţiile pentru scăderea cheltuielilor cu medicamentele lipsesc”, mai spune deputatul PDL Samoil Vîlcu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...