Actualitate

Şeful CJ Vâlcea vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi

Părinţii celor 40 de copii cu nevoi speciale din Rm. Vâlcea, care sunt integraţi în pregătirea şcolară primară şi gimnazială a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni, au cerut sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, într-o problemă extrem de dificilă în perspectiva noului an de învăţământ.

Până acum, cei 40 de elevi au fost cuprinşi în activităţi instructiv-educative la Colegiul naţional Matei Basarab şi Şcoala nr. 13 din Rm. Vâlcea unde s-au organizat clase speciale pentru aceşti copii.Prin obligativitatea înfiinţării de clase pregătitoare pentru preşcolari, cele două instituţii de învăţământ nu mai au posibilitatea să găzduiască grupurile de elevi proveniţi de la Centrul Şcolar Băbeni.

Pentru a găsi o soluţie care să prevină fie internarea, fie naveta zilnică a celor 40 de copii cu dizabilităţi, preşedintele Ion Cîlea a organizat o întâlnire la care, pe lângă o delegaţie a părinţilor, au participat şi conducerile Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni. Împreuna au identificat în municipiul Rm.Vâlcea o locaţie care permite organizarea unor clase speciale de ciclu primar şi gimnazial. Pentru a-l face, însă, funcţional,spaţiul respectiv impune executarea unor lucrări de reparaţii şi dotări. O altă variantă are în vedere închirierea unor clase la alte unităţi de învăţământ din municipiu. Preşedintele Ion Cîlea a lăsat la latitudinea conducerii Centrului Şcolar Băbeni şi Inspectoratului Şcolar Judeţean să opteze pentru una din cele două variante asigurând în acest scop o alocaţie financiară în valoare de 200 milioane lei vechi. Important este ca cei 40 de elevi să poată fi cuprinşi în activităţi instructiv-educative cât mai aproape de casele şi părinţii lor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...