Sub Lupă

Secretarul Primăriei Călimăneşti, prins cu ocaua mică

Ionuţ Didoiu este bănuit că ar fi implicat în dezvoltarea mafiei imobiliare din Călimăneşti

Ionuţ Didoiu, secretarul oraşului Călimăneşti, este în vizorul unor consilieri locali care doresc înlăturarea sa din Primărie, după ce zvonurile privind implicarea sa în tranzacţionarea şi ocuparea unor spaţii aparţinând domeniului public au început să circule prin oraş. Odată cu schimbarea primarului Ilie Amuzan, zvonurile privind afacerile reglate de secretarul din Primărie cu terenurile aflate încă în posesia Consiliului Local încep să iasă la iveală.

Printre altele, diverse afaceri imobiliare şi comerciale din care cea mai strigătoare la cer pare înfiinţarea Terasei Camelot în marginea parcului central din Căciulata, pe spaţiul fostului camping administrat de Primărie.

Cu mască, fără mască

În 1999, între Primăria oraşului şi SC Giro SRL se încheie un contract de asociere în participaţiune, cu cote egale pentru ambele părţi, de întreţinere, modernizare şi administrare a campingului din parcul staţiunii Căciulata. Obiectul contractului îl reprezenta modernizarea campingului, urmând ca Giro SRL să execute lucrările necesare, prin eforturi financiare proprii de amenajare şi exploatare a campingului din Căciulata. După aproape 10 ani, campingul a rămas în paragină, terenul de sub el fiind revendicat şi câştigat în instanţă. În schimb, pe latura nord vestică a apărut o terasă care an de an îşi îmbunătăţeşte aspectul. Pentru călimăneşteni, secretul nu este deloc secret: „Aaaa, este terasa secretarului. A luat bucata asta din camping după ce i-a avut pe cei de la Giro de mască şi a rotit-o pe la rude până când i-a ajuns lui în posesie”, explică un localnic.

Didoiu: „Nu este afacerea mea, este a soţiei”

"Nu am văzut o sumă mai mare plătită pe acest teren. Şi asta se plăteşte numai în lunile de vară. Dar, vă rog, nu mă băgaţi pe mine la mijloc dacă au început să se răfuiască între ei.", Vasile Scîrlea, viceprimar Călimăneşti

Chestionat asupra problemei, secretarul din Călimăneşti, Ion Didoiu, îndreaptă rapid degetul spre nevastă, afirmând cu nonşalanţă: „Nu-i afacerea mea, este a soţiei”. Acelaşi personaj susţine că este „săpat” de către piloşii fostului edil doar pentru a fi discreditat. „Asta nu mi se trage decât de la fostul primar, Amuzan, şi de la persoanele pe care le-a angajat ilegal în diverse posturi în Primărie. Domnul Amuzan a avut o protejată, pe doamna Maria Vintilă, pe care o bănuiesc în spatele acestui atac mârşav. Nu am nicio legătură cu afacerea soţiei. Ea este administrator al firmei şi a intrat în firmă în momentul în care un verişor primar iniţiase afacerea. Am luat nişte bani împrumut din bancă pentru a demara investiţia, iar după un timp el s-a retras. Aşa a rămas numai ea în acte. Să ştiţi că nu este nici măcar pe terenul campingului. Se campa într-adevăr şi acolo, dar se campa ilegal. Terenul pe care este terasa a aparţinut celor de la Perla Covasnei (!!!). Ce au făcut cei dela Giro nu este treaba mea, dar eu sau fratele meu nu suntem implicaţi într-o astfel de afacere. Doar soţia”, calmează spiritele secretarul Didoiu.

500 lei pentru Primărie

Explozia şi succesul afacerii terasei Camelot din Căciulata este uşor de dibuit luând scriptele Direcţiei de Taxe şi Impozite Călimăneşti, unde redevenţa alocată pentru ocuparea unei bucăţi din camping se ridică la doar cinci sute lei/lună pentru Primărie. „Nu am văzut o sumă mai mare plătită pe acest teren. Şi asta se plăteşte numai în lunile de vară. Dar, vă rog, nu mă băgaţi pe mine la mijloc dacă au început să se răfuiască între ei”, se vaietă viceprimarul Vasile Scîrlea. Conform spuselor locuitorilor din Călimăneşti, vânzările depăşesc în perioada de sezon câteva sute de milioane lei vechi, iar în weekend profitul înregistrat creşte spre cote mult mai mari.

Poveste cusută cu aţă albă

Tot Ion Didoiu ţine să dezmintă toate aceste poveşti. „Verişorul soţiei mele s-a retras pentru că nu a putut plăti ratele cu care am demarat afacerea. Noi am ajutat întotdeauna Primăria, nu înţeleg de unde această ingratitudine. La festivalurile de folclor sponsorizam cu mese îmbelşugate grupurile trimise de Primărie. Cred că primarul Amuzan este speriat de concurenţă. Are interese într-o altă terasă deschisă în parc, pe care soţia mea s-a oferit să o cumpere. O ajuta şi vărul ei (cel care nu putea să achite ratele bancare-n.r.), dar a fost refuzată. Aşa, el (vărul soţiei-n.r.) ne-a mai ajutat să facem piscina. A fost un om corect, în momentul în care s-a retras din afacere nici nu a cerut ceva. A constatat că nu mai poate face faţă şi s-a retras”, îşi taie singur craca de sub picioare învinuitul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

14.11.2013 - 16:30TUDOSE:secretarul Didoiu minte cu nonsalantza, statiunea este plina de neregulile secretarului,celui de la cadastru Nemes, celui cu terenurile agricole Ungureanu aflat sub protectia lui Calea, la fel si de cele ale lui Amuzan care nu este strain de demolarea liceului...si-au trecut averile pe numele interpusilor sau a rudelor...sa le nationalizam o inchisoare

26.06.2013 - 16:49Marinescu George:Gradul de nesimtire al afacerii Didoiu se poate masura prin nivelul poluarii fonice pe care terasa il genereaza permanent, chiar daca in vecinatate sunt centre de tratament-Hotel Traian

21.07.2012 - 23:10CONTRIBUABIL:CHAR ASA...DL PRIMAR....CAND AVETI DE GAND SA LUATI MASURI CU DIDOIU...VAD CA FACE SERVICI...TOT LA TERASA CAMELOT....NU LA PRIMARIE....SI IN VARA ASTA

20.07.2012 - 11:56Ionel M:D-le primar, va rugam sa luati masuri cu acest ,,domn,,. In campanie ne-ati promis ca ,,spargeti clica,,. Stim ca sunteti un om care-si tine cuvantul dat! Avem incredere in dvs. Multumesc atat in numele meu cat si in numele celor care v-au votat!

Pagina 1 din 1 (4 comentarii din 4)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...