Eveniment

Maşină căptuşită la propriu cu ţigări de contrabandă

Traficant inventiv lovit de ghinion

12.000 de pachete cu ţigări ascunse în plafonul şi pereţii dubli ai unei autofurgonete pline cu cărămidă au fost confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în vama Porţile de Fier II.

S-au găsit ascunse şi nedeclarate în plafonul şi pereţii dubli ai furgonetei cantitatea de 11.924 pachete cu ţigări mărcile Pall Mall, Fast, Marble, Viceroy, Winston şi Kent de provenienţă sârbească.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II au confiscat săptămâna trecută circa 12.000 de pachete cu ţigări de provenienţă sârbească găsite în „pereţii” unei autofurgonete. Acţiunea s-a derulat în baza unei analize de risc efectuate de ofiţeri specialişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Ţigările ascunse în plafonul şi pereţii dubli ai unui autofurgon ce transporta cărămidă, aparţineau unui cetăţean din municipiul Drobeta Turnu Severin şi erau destinate vânzării în mod ilegal în sudul judeţului Mehedinţi. Potrivit anchetatorilor, în vama Porţile de Fier II s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România cu un autofurgon înmatriculat în Franţa, cetăţeanul român D. Daniel în vârstă de 21 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin. Având date şi informaţii despre implicarea cetăţeanului severinean în contrabanda cu ţigări, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi încărcăturii de cărămidă. La controlul amănunţit efectuat de către poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali asupra autofurgonului Mercedes aparţinând cetăţeanului severinean D. Daniel, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în plafonul şi pereţii dubli ai acestuia cantitatea de 11.924 pachete cu ţigări mărcile Pall Mall, Fast, Marble, Viceroy, Winston şi Kent de provenienţă sârbească.
Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi ascunse în pereţii şi plafonul dublu ai autofurgonului cu scopul de a fi transportate şi comercializate ilegal în România.
„Poliţiştii de frontieră mehedinţeni i-au întocmit cetăţeanului severinean D. Daniel lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în sau scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 de lei în cazul produselor supuse accizelor. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 12.000 euro, şi autofurgonul, în valoare de 2.500 euro, au fost ridicate în vederea confiscării. Din vânzarea ilegală a ţigărilor, severineanul urma să obţină în mod ilicit suma de 12.000 euro” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisar-şef Valeriu Pera.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...