Administraţie

Pasajul Tudor Vladimirescu riscă să rămână neterminat

Confort SA, firma care a câştigat licitaţia, a intrat în faliment în momentul în care rămăsese de realizat mai puţin de 10% din lucrarea vitală pentru circulaţia din Râmnicu Vâlcea

Investiţia de 10 milioane de euro reprezentând construcţia pasajului suprateran “Tudor Vladimirescu” din Râmnicu Vâlcea este în pericol de a rămâne nefinalizată. Temerile exprimate anterior de specialişti că societatea care a câştigat licitaţia, Confort SA Timişioara, se adeveresc, punând conducerea primăriei în situaţia de a relua licitaţia pentru a continua lucrările.
“Societatea Confort a lui Georgică Cornu ar fi aproape de faliment. Şi noi am rămas fără replică la auzul veştii. Mai era de executat mai puţin de 10% din întreaga lucrare până la recepţionare. Căutăm soluţii de urgenţă pentru a preveni acest dezastru economic. Încercăm să luăm legătura cu cel care a garantat pentru Confort pentru a termina lucrarea ce trebuia să fie gata anul trecut, iar după mai multe amânări, pe 4 august anul curent. În niciun caz nu aveam nevoie de aşa ceva tocmai acum”, a declarat viceprimarul Eduard Vârlan.

Primăria riscă să dea banii europeni înapoi

“Încercăm să luăm legătura cu cel care a garantat pentru Confort pentru a termina lucrarea ce trebuia să fie gata anul trecut, iar după mai multe amânări, pe 4 august anul curent.”
- Eduard Vârlan, viceprimar Râmnicu Vâlcea

Gândit să asigure fluidizarea traficului dinspre şoseaua ocolitoare de pe malul stâng al Oltului cu Centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, pasajul suprateran a fost proiectat iniţial şi cu bretele care să asigure legătura rutieră cu arterele ce traversează oraşul de la nord la sud. Lucrarea a fost licitată în mandatul primarului Romeo Rădulescu (PDL) actualmente deputat, după ce s-a renunţat, însă, la bretelele de legătură cu bulevardul Dem Radulescu. Confort SA a intrat în procedura de insolvenţă încă din 2010, numeroşi jurnalişti şi specialişti în construcţii criticând în termeni duri alegerea administraţiei municipale la vremea respectivă.
În prezent, primăriei riscă să i se impute banii europeni alocaţi investiţiei dacă nu reuşeşte să se înţeleagă cu a doua firmă, cea care a girat pentru Confort SA pentru a continua lucrarea sau dacă nu i se aprobă organizarea unei noi licitaţii pentru ce nu a fost terminat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

27.07.2014 - 00:34valcea:noi ne cacam de 3 ani sa facem un pod si altii fac o autostrada in cateva luni

25.07.2014 - 19:40Iulian:Daca mai era Gutau nu se intampla asta...

25.07.2014 - 11:47Andrei:Numai la noi se poate intampla asa ceva. Oricine are firma de constructii si un blat bun castiga licitatia la 10 milioane subcontracteaza o firma mica cu 5 milioane sa ii ramana si lui 5 mil fara efort, ar lucrarea ramane ori neterminata ori la cea mai proasta calitate. Daca nu au mai facut bretelele la pod nu au fluidizat nimic. bani bagati degeaba.

Pagina 1 din 1 (3 comentarii din 3)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...