Economic

Japonezii deschid o nouă fabrică de cablaje auto în Drobeta Turnu Severin

Concernul Sumitomo controlează constructorul auto Mazda, producătorul de anvelope auto Dunlop, precum şi producătorul de electronice NEC

Concernul japonez Sumitomo, care deţine o fabrică de cablaje auto în Caransebeş, judeţul Caraş Severin, va extinde investiţia la Drobeta Turnu Severin, unde, în 18 august, va deschide o hală de producţie, urmând să fie angajate aproximativ 2.000 de persoane.
Reprezentanţii concernului japonez au identificat, la Drobeta Turnu Severin, o hală din incinta fostului Combinat de Celuloză şi Hârtie, pe care au închiriat-o şi care urmează să fie dotată cu aparatura necesară producţiei de cablaje auto. Managerul de resurse umane din cadrul companiei Sumitomo Electric Bordnetze, Traiana Tomiuc, a declarat săptămâna trecută că în 8 iulie vor începe interviurile pentru primele 60 de angajări, fiind vorba despre muncitori necalificaţi. Numărul angajaţilor va ajunge până în toamnă la 500, iar apoi, în funcţie de gradul de producţie, până la aproximativ 2.000. „Marţi începe recrutarea pentru 60 de posturi de muncitori necalificaţi. Noi am postat anunţurile pentru personalul de la birouri. În această toamnă vor fi 450 - 500 de locuri de muncă, nu este vorba deocamdată de mai multe. În perspectivă da, dorim să creştem în acest oraş. Vedem cum se desfăşoară lucrurile. Producţia începe efectiv în 18 august”, a declarat Traiana Tomiuc. Ea a precizat că la Drobeta Turnu Severin se vor produce componente auto pentru autoturisme Volkswagen Transporter, Volkswagen Eos şi Skoda Octavia. Întrebată despre cifra de afaceri a fabricii din Drobeta Turnu Severin, Tomiuc a spus că cifra de afaceri a investiţiilor din România se ridică la cinci milioane de euro pe lună.
Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a declarat că investiţia concernului japonez este „o gură de oxigen” pentru Mehedinţi, în condiţiile în care rata şomajului în judeţ ajunge la 10%. „Dânşii doresc ca până în septembrie să angajeze în jur de 500 de oameni, urmând ca pentru perspectiva lui 2015-2016 să ajungă la circa 2.000 de angajaţi. Este ca o gură de oxigen. Din nefericire, Mehedinţiul şi Severinul au fost afectaţi în anii anteriori din cauza faptului că multe societăţi şi-au restructurat activitatea, fie s-au desfiinţat. Este o mână întinsă de firma japoneză şi nu vrem să rămânem datori, o să le acordăm tot sprijinul pentru că mulţi severineni, fie bărbaţi, fie femei, nu se regăsesc în plan profesional. Dacă în judeţ avem o rată a şomajului de aproximativ 10%, în municipiu este de 2,8 - 2,9%”, a spus Constantin Gherghe.
Edilul a mai spus că municipalitatea va acorda companiei japoneze facilităţile fiscale prevăzute de lege şi vor face demersuri pentru ca şoseaua care duce către hala de producţie din Drobeta Turnu Severin să primească numele investitorului.

Sumitomo este a treia mare corporaţie japoneză, cu afaceri în industria grea, chimie, servicii financiare, minerit şi metalurgie, instalaţii electrice, electronice, construcţii şi materiale de construcţii, imobiliare, industria forestieră, industria auto şi IT. Printre altele, Sumitomo controlează constructorul auto Mazda, producătorul de anvelope auto Dunlop, producătorul de electronice NEC şi grupul financiar Sumitomo Mitsui, una dintre cele mai mari bănci japoneze.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...