Sport

Reunire parţială la Vâlcea

Favorită la câştigarea Ligii Campionilor după transferurile spectaculoase din această vară, Oltchim s-a reunit luni dimineaţa, în Sala Traian, sub coordonarea noului tehnician, Jakob Vestegaard.

De la reunire au lipsit şase straniere, care se pregătesc cu naţionalele lor pentru Olimpaida de la Londra: muntenegrencele Jovanovic şi Bulatovici, franţuzoaicele Pineau şi Leynaud, iberica Navarro şi rusoaica Vetkova. Astfel, singura jucătoare nouă prezentă la reunire a fost Barbosa, iar Neagu şi Ungureanu au revenit şi ele la pregătiri după mai bine de un an de absenţă. Vizitiu a fost şi ea prezentă, însă abia va începe refacerea după operaţia la ligamente, în timp ce Stanca, care a născut recent, va reveni la echipă peste câteva luni.
Danezul Vestegaard a surprins de la primul antrenament, când a pus tot lotul prezent să dea teste fizice, pentru a evalua potenţialul fizic al jucătoarelor. „Va fi Olimpiada şi unele jucătoare trebuie să joace pentru naţionala lor, dar suntem obişnuiţi cu asta, cred că e un început bun. Aşteptăm să se termine Olimpiada şi să le avem pe toate aici. Neagu s-a antrenat azi, trebuie să avem grijă de ea, vom vedea cum se descurcă. Nu mai este nevoie de alte jucătoare, lotul care este aici este perfect, este un lot omogen, nu vreau să ţin pe tuşă jucătoarele care le am, vor juca cele care sunt. Căldura din ţară este o problemă, dar încercăm să găsim soluţii, să punem antrenamentele pe un timp mai răcoros, după 8 seara”, a spus danezul. Vestegaard nu crede că Oltchim va avea mari probleme în Grupa A. „Grupa noastră este una puternică, toate echipele sunt bune, dar cred că ne vom califica. Hypo s-a descurcat mereu bine în Liga Campionilor. Sper că va fi avantaj faptul că sunt nordic şi cunosc Randers şi pe Byassen dacă se va califica, dar ele şi-au schimbat multe jucătoare anul acesta, în Scandinavia există mari probleme financiare, multe handbaliste au plecat către Est, spre Oltchim sau Krim. Dacă vrem să câştigăm trofeul, trebuie să le batem şi în deplasare, şi acasă. Cred că sunt patru echipe care se pot bate pentru câştigarea trofeului, Oltchim este una dintre ele, alături de Gyor, Krim şi Larvik. Este foarte important cum ne vom pregăti în această perioadă, apoi vom vedea care va fi cea mai bună. Trebuie să fim bine pregătiţi fizic şi tactic şi la final vom vedea care echipă va fi mai bună”, a mai afirmat danezul.
De miercuri, roş-albastrele vor pleca în cantonament, timp de o săptămână pe litoral, în staţiunea Mamaia.

„Suntem bucuroase pentru transferuri”

Grupele Ligii Campionilor ediţia 2012/2013
Grupa A: OLTCHIM, Randers, Hypo, câştigătoarea grupei 2 de calificare (Byasen, Buxtehuder, Dalfsen, Metalurg).
Grupa B: Gyor, Krim, Podravka, câştigătoarea grupei 3 de calificare („U” Jolidon, Rostov Don, Zajecar, Muratpasa).
Grupa C: Larvik, Dinamo Volgograd, Savehof, Michalovce/FTC Rail Cargo.
Grupa D: Buducnost, Thurringer, câştigătoarea turneului Wildcard (Issy Paris, Zvezda, Leipzig), câştigătoarea grupei 1 de calificare (Viborg, Bera Bera, Vistal Gdynia, LC Bruhl).

Program Oltchim în Grupa A:
1./2 QT vs Oltchim 20/21.10.12
Oltchim vs Hypo 13/14.10.12
Randers HK vs Oltchim 27/28.10.12
Hypo vs Oltchim 10/11.11.12
Oltchim vs 1./2 QT 17/18.11.12
Oltchim vs Randers 03/04.11.12

Handbalistele vâlcene au declarat că prima şedinţă de pregătire a fost grea. „După o lună de vacanţă, în care nu am făcut mişcare, e greu primul antrenament, dar a fost ceva nou, venim cu entuziasm, niciodată nu am dat teste la primul antrenament. Suntem bucuroase că s-au putut face atâtea transferuri şi aduce atâtea jucătoare bune, ne dorim mult, ca toată lumea, să ajungem în finala Ligii. La Olimpiadă mi-aş dori să câştige Muntenegru, în special pentru Marija Jovanovic, dar şi pentru Bulatovic”, a spus Iulia Curea. „E greu primul antrenament, este o nouă echipă, la Vâlcea mereu a fost o echipă valoroasă. Grupa nu e uşoară, dar nici grea, este accesibilă. Aşteptăm să plecăm în cantonament la mare”, a spus şi Aurelia Brădeanu.

Fanii au făcut atmosferă

Circa 20 de fani au făcut atmosferă după terminarea antrenamentului de luni dimineaţă, când au cântat minute în şir alături de jucătoare. Suporterii le-au dăruit flori secundelor Steluţa Luca şi Mette Klit şi un fanion imens principalului Vestegaard. „Cred că sunt şanse mari să luăm trofeul, avem o echipă puternică, când vor veni toate jucătoarele vom munci mult pentru a avea rezultatele dorite. Competiţia este puternică, ştim că va fi greu, dar este o oportunitate şi vom încerca de fiecare dată să câştigăm. Echipa, fanii, totul este perfect, în România este foarte cald şi oamenii sunt deschişi. Fanii sunt deosebiţi şi sper să ne ajute să câştigăm meciurile de la Vâlcea”, a spus Vestegaard.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...