Sport

Fotbal, Liga 1 - CS Turnu Severin

S-au trezit cu alţi adversari

Primele trei amicale stabilite prin fax nu s-au mai disputat, dar oficialii olteni dau asigurări că meciul cu AS Roma va avea loc pe 14 iulie

Iniţial, echipa lui Marian Bondrea trebuia să joace în cantonamentul din Slovenia cu ND Gorica (4 iulie), NK Zagreb (7 iulie) şi FK Simurg (10 iulie). Datele s-au respectat, doar că adversarii au fost Triglav Kranj (2-2) şi Volyn Lutsk (1-4), iar marţi, de la ora 18, CS Turnu Severin va întâlni NK Rijeka.

Oficialii olteni dau asigurări că amicalul cu AS Roma, programat pe 14 iulie, se va disputa în nordul Italiei, la Brunico. De altfel, echipa lui Bondrea va încheia sâmbătă dimineaţa cantonamentul de la Dravograd, aflat în regiunea Kranjka Gora, după care se va deplasa în Italia pentru amicalul cu AS Roma. În primele două teste, Bondrea a mizat pe acelaşi 11, iar dintre cei 10 nou-sosiţi, doar Pătraşcu şi Ologu, aduşi de la Astra Ploieşti, au jucat titulari la CS Turnu Severin, care a marcat prin Adrian Olah şi Alexandru Marin, cu Triglav, şi prin Cosmin Vancea, cu Volyn. Cu ocupanta locului 12 din Ucraina, Marian Bondrea i-a trimis în teren, din primul minut, pe: Şteţca - Mitic, Bălău, Dandea, Bălace - Neacşa, Pătraşcu, Olah, Ologu - Moutinho, Vancea, iar după pauză au intrat şi ceilalţi componenţi. „Am întâlnit o echipă cu experienţă, care, spre deosebire de noi, joacă de mulţi ani în prima ligă. Volyn are un lot valoros şi un buget cu mult peste al nostru, dacă ţinem cont că în această vară i-a transferat pe Iliev, Bicfalvi şi Subotic, jucători cu salarii foarte mari în Liga 1. Deşi scorul e cam mare, nu am jucat rău! Am primit toate golurile din faze fixe. Neatenţia ne-a costat. Am avut ocazii mari în partea secundă, dar n-am mai marcat”, a spus vicepreşedintele Răzvan Lupu.

Continuă să transfere din Liga a 3-a

"Deşi scorul e cam mare, nu am jucat rău! Am primit toate golurile din faze fixe. Neatenţia ne-a costat. Am avut ocazii mari în partea secundă, dar n-am mai marcat.", Răzvan Lupu, vicepreşedinte CS Turnu Severin

După mijlocaşul Dan Gavrilescu (Olimpia Satu Mare), CS Turnu Severin l-a adus din Liga a 3-a şi pe portarul Alexandru Iordan, care în retur a apărat la Calafat, pentru Ghecon Lăpuşata. Acesta a făcut joncţiunea cu lotul lui Marian Bondrea direct în cantonamentul de la Kranjka Gora, alături de jucătorul de bandă stânga Alexandru Stan (Astra Ploieşti). În iarnă, Iordan fusese disponibilizat de echipa severineană, pentru care nu apărase decât în Cupa României! „Iordan şi Stan au semnat pe doi ani, iar zilele viitoare sper să trimitem în cantonamentul de la Kranjka Gora şi un atacant”, a spus vicepreşedintele Răzvan Lupu, după ce nigerianul Paul Abba a fost nevoit să se pregătească în Severin, deoarece n-a primit viză pentru Slovenia.

Dinamoviştii, modeşti în amicale

Adversara echipei severinene din prima etapă a Ligii 1 a încheiat seria amicalelor din această vară cu un bilanţ negativ: 2 victorii, o remiză şi 6 înfrângeri. După 6-0 cu SKA Klagenfurt (Austria - Liga 3) şi 5-1 cu Anif Salzburg (Austria - L3), echipa lui Dario Bonetti n-a mai câştigat niciun meci: 0-1 cu Şahtior Doneţk (Ucraina - L1), 0-3 cu SV Grodig (Austria - L2), 1-1 cu Anortosis Famagusta (Cipru - L1), 1-3 cu Ludogorets Razgrad (Bulagria - L1), 0-1 cu Mlada Boleslav (Cehia - L1) şi 0-2 cu Netchi Baku (Azerbaidjan - L1) şi 0-1 cu Kuban Krasnodar (Rusia – L1). Sâmbăta viitoare, Dinamo va întâlni CFR Cluj în Supercupa României, pe „Naţional Arena”, iar vineri, 20 iulie, de la ora 20,15, va juca pe „Municipalul” severinean, în prima etapă a Ligii 1.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...