Administraţie

Râmnicu Vâlcea are şi viceprimar interimar

Viceprimarul cu atribuţii de primar Ion Gigi Matei (PSD) a reuşit să-şi impună voinţa în şedinţa de consiliu local în faţa aleşilor PNL şi PDL

Vasile Cocoş (PSD) a fost ales luni, 30 iunie, consilier cu atribuţii de viceprimar, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. În ciuda aprigei opoziţii a aleşilor PNL şi PDL, hotărârea a trecut cu 13 voturi şi constituie primul semnal că social-democraţii conduşi de viceprimarul cu atribuţii de primar Ion Gigi Matei sunt decişi să îşi asume întreaga putere la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ.
Până săptămâna trecută, repetatele tentative ale consilierilor PSD de a numi un nou viceprimar în locul liberalului Edurad Vârlan s-au lovit de opoziţia instituţională a secretarului municipiului (interimar şi el) Ionuţ Didoiu, transferat la Râmnicu Vâlcea de la Călimăneşti în timpul mandatului fostului primar Emilian Frâncu, cel condamnat la închisoare în urma acuzaţiei de luare de mită.

“Aliaţii”, recompensaţi cu locuri în AGA ETA SA

Deşi Didoiu nu şi-a dat acceptul pentru ca proiectul de hotărâre să intre pe ordinea de zi, “primarul interimar” Ion Gigi Matei a modificat ordinea de zi a şedinţei ordinare a CL din 30 iunie. Astfel, proiectul a fost supus atenţiei aleşilor în plen şi a primit 13 voturi din partea consilierilor PSD (7), UNPR (4) şi PP-DD (2.). Consilierii PNL (5) şi cei ai PDL (4) au susţinut că, în conformitate cu prevederile legii 215, nu se impune numirea unui consilier cu atribuţii de viceprimar până în momentul în care nu se alege un nou primar pentru restul mandatului. Unii dintre reprezentanţii opoziţiei nu s-au ferit să susţină că primarul interimar Ion Gigi Matei forţează nota pentru ca, în următoarea şedinţă, să propună înlocuirea viceprimarului Eduard Vârlan cu Vasile Cocoş. Aleşii PNL şi PDL au anunţat că vor ataca decizia în contencios administrativ.
Ca o dovadă în plus a intenţiilor social-democraţilor poate fi consemnată şi modificarea, în aceeaşi şedinţă, a componenţei AGA ETA SA, acolo unde au fost desemnaţi să reprezinte CL doi pesedişti (Adina Dobrete şi Ion Mihăilescu), doi pepededişti (Iulian Voicu şi Maria Preda) şi un uneperist (Dumitru Ţârdea).

Hotărârea nu contravine prevederilor Legii 215

Articolul 82, alineatul 1 din Legea 215/2001 prevede că, în caz de vacantare a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia, atribuţiile care îi sunt conferite prin lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de Consiliul Local cu votul secret al majorităţii consilierilor în funcţie.
Alineatul 2 prevede: “În situaţia prevăzută la alin. (1), Consiliul Local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi un consilier care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului”.
Înaintea şedinţei, Vasile Cocoş a fost extrem de prudent în declaraţii. “Mă onorează eventuala investire cu atribuţii de viceprimar. N-aş vrea să par ipocrit, însă mărturisesc şi că îmi poate crea probleme în familie, având în vedere că mi-am programat deja concediul împreună cu soţia şi va trebui să renunţ acum la zilele libere. Nu vreau să anticipez mai mult”, ne declara duminică Vasile Cocoş.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

11.07.2014 - 18:55Mariana:Felicitari, D-le Cocos sa dea domnul sa ajungeti PRIMAR

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...