Sport

Fotbal, Liga a 2-a - FC Olt Slatina

Formaţia Alro Slatina nu mai există

FC Olt Slatina, cu jucători din loturile echipelor FC Olt şi Alro, va reprezenta judeţul în ediţia de campionat 2012-2013

FC Olt Slatina este noua formaţie a judeţului. Pentru ediţia de campionat 2012-2013, autorităţile locale vor asigura infrastructura, iar banii pentru susţinerea financiară a echipei vor veni din mediul privat. Lotul de jucători s-a reunit luni după-amiază, la stadionul „1 Mai”, în vederea începerii pregătirilor.

O singură echipă va reprezenta judeţul în viitoarea ediţie de campionat a Ligii a 2-a. FC Olt Slatina, formaţie care în sezonul trecut s-a clasat pe locul al 13-lea, va evolua în noua stagiune pe „1 Mai”. În conducerea clubului se vor afla Gheorghe Constantin, care a mai colaborat cu investitorii alb-vişiniilor în Liga a 3-a, şi Jane Niţulescu. Lotul are în alcătuire fotbalişti ce au jucat în precedenta stagiune pentru Alro Slatina şi FC Olt. Oficialităţile au declarat că obiectivul pentru campionatul următor nu va fi promovarea.

Alro se desfiinţează

"Ni s-a comunicat că, începând cu 1 iulie 2012, Alro nu va mai exista. De asemenea, ni s-a comunicat o listă cu 11 jucători cu care noua conducere, noul club, ar vrea să continue.", Marius Pasăre, fotbalist

Într-o întâlnire ce a avut loc luni dimineaţă, la baza „Metalurgistul”, preşedintele Jane Niţulescu i-a anunţat pe jucători că, începând cu data de 1 iulie, echipa Alro Slatina nu mai există.
Fotbaliştii au devenit astfel liberi de contract şi îşi pot căuta alte angajamente. Din lotul aluminiştilor a fost întocmită o listă de jucători care pot purta negocieri cu conducerea celor de la FC Olt: Savu, Mecea, Vişa, Grosu, Precup, Quist, Anghelina, Ene, Crăciun, Jianu şi Corcoveanu. Jucători cu experienţă precum Stancu, Vigariu, Boroiban, Săceanu, Pasăre sau Sergiu Popescu îşi pot căuta alte formaţii. „Ni s-a comunicat că, începând cu 1 iulie 2012, Alro nu va mai exista. De asemenea, ni s-a comunicat o listă cu 11 jucători cu care noua conducere, noul club, ar vrea să continue. Eu nu sunt pe listă. Acum aşteptăm, e prea devreme, vedem ce se va întâmpla mai departe. O să sunăm şi noi, sau poate o să fim sunaţi de alte echipe, n-avem de unde să ştim ce se întâmplă”, a spus fundaşul Marius Pasăre.

Parcurs dezamăgitor

Autorităţile locale şi judeţene au luat decizia de a nu mai finanţa echipa de fotbal Alro Slatina după ce obiectivul promovării în Liga 1 a fost ratat. În sezonul 2011-2012, aluminiştii s-au clasat pe poziţia a cincea, în condiţiile în care locul al treilea a dus în primul eşalon. Parteneriatul cu investitorii echipei FC Olt a fost soluţia găsită pentru ca banii să vină din mediul privat. În precedentul an competiţional, formaţia pregătită de Dan Oprescu a evitat retrogradarea după ce s-a clasat pe locul al 13-lea, ultimul care asigura supravieţuirea în Liga a 2-a.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...