Economic

Minerii de la Husnicioara se pregătesc de grevă

Liderii ortacilor din Mehedinţi solicită implicarea Guvernului pentru a nu lăsa CEO să trimită aproape 1000 de persoane în şomaj

Liderii sindicali ai minerilor de la Cariera de suprafaţă Husnicioara (Mehedinţi) avertizează conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) că vor declanşa un conflict de muncă pe durată nedeterminată dacă nu se va dispune reluarea livrărilor de cărbune către Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare.
Rafael Norocel Ciorăscu, liderul de sindicat al minerilor, a declarat că aproape 1.000 de angajaţi ai carierei sunt nemulţumiţi pentru că s-au sistat livrările de cărbune. “În curând vor fi puşi în situaţia de a înceta activitatea de extracţie din cauză că CEO promovează o politică discreţionară, favorizând doar exploatarea din Roşiuţa, judeţul Gorj. Nu putem fi de acord ca noi, aflaţi la doar şase kilometri de termocentrală, să lucrăm pe stoc, în timp ce din Gorj, de la aproape 100 kilometri, să fie adus cărbune inferior calitativ celui de la Husnicioara. Motivaţiile conducerii CEO că trebuie să scape de haldele de cărbune de la Roşiuţa nu sunt în măsură să nu alarmeze minerii mehedinţeni, care sunt ameninţaţi cu şomajul. Suntem în impas. Cerem sprijinul Guvernului să intervină pentru a nu accepta distrugerea mineritului din judeţul Mehedinţi. Vom face demersurile necesare pentru a nu opri exploatarea cărbunelui în cariera Husnicioara”, a declarat Ciorăscu pentru Agerpres.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...