Sport

Handbal feminin

Oltchim, cu Randers şi Hypo

Vestergaard: ”Este o grupă destul de de dificilă, dar toate grupele din Liga Campionilor sunt puternice. Randers a foarte puternică sezonul trecut şi ştim că Hypo este întotdeauna redutabilă în Liga campionilor”

Oltchim a fost repartizată în Grupa A din Liga Campionilor la handbal feminin, alături de Randers (Danemarca), Hypo Viena (Austria) şi o echipă care va veni din grupa a 2-a de calificări.

Direct calificată în prima fază a grupelor, Oltchim a fost cap de serie la tragerea la sorţi care s-a desfăşurat azi, la sediul Adidas din Herzogenaurach (Germania). Trupa antrenată de Vestergaard va face parte din Grupa A, alături de Randers (Danemarca), Hypo Viena (Austria) şi câştigătoarea grupei a II-a de calificare, la care participă Byasen Trondheim, Buxtehuder SV, SV Dalfsen şi WHC Metalurg.
Deşi oficialii Oltchimului recunosc că Grupa A a Ligii Campionilor, în care au fost repartizate roş-albastrele este una accesibilă, noul antrenor Jackob Vestergaard îndeamnă la prudenţă.

”Este o grupă destul de de dificilă, dar toate grupele din Liga Campionilor sunt puternice. Randers a fost foarte puternică sezonul trecut şi ştim că Hypo este întotdeauna redutabilă în Liga campionilor”, a spus Vestergaard.

Oltchim nu ar trebui să aibă probleme în a fi între cele două echipe care se califică în faza următoare, a grupelor principale. După transferurile răsunătoare din această vară, când a adus cinci superjucătoare (Bulatovic, Barbosa, Leynaud, Pineau, Navarro), Oltchim este văzută ca una dintre principalele candidate la cucerirea trofeului, alături de ETO Gyor.

Echipele din urna a patra vor fi cunoscute după turneele preliminare de calificare din Liga Campionilor.
Handbalistele vâlcence sunt încă în vacanţă, reunirea parţială a lotului fiind programată pe 9 iulie, la Sala Traian. Noul tehnician, Jakob Vestergaard nu le va avea la dispoziţie pe handbalistele care participă la Jocurile Olimpice (Leynaud, Pineau, Navarro, Jovanovic, Bulatovic, Vetkova), dar şi Patricia Vizitiu, grav accidentată. În schimb, îşi reia pregătirile Paula Ungureanu, care revine după un an de absenţă, timp în care a născut, în timp ce Cristina Neagu va fi şi ea evaluată medical după operaţia suferită la umăr în urmă cu mai bine de un an. Ionela Stanca a născut recent şi va reveni la echipă când va fi aptă din punct de vedere fizic.

Pe 11 iulie, Oltchim va pleca în cantonament, timp de o săptămână, la Mamaia, după care îşi va continua pregătirea la Rm. Vâlcea, aştept revenirea jucătoraelor de la Olimpaidă. În privinţa meciurilor de pregătire, Oltchim are stabilit un singur turneu în prezent, Szabella Cup (Ungaria, 25-26 august).

Grupele Ligii Campionilor ediţia 2012/2013

Grupa A: Oltchim, Randers, Hypo, câştigătoarea grupei 2 de calificare (Byasen, Buxtehuder, Dalfsen, Metalurg).

Grupa B: Gyor, Krim, Podravka, câştigătoarea grupei 3 de calificare ("U" Jolidon, Rostov Don, Zajecar, Muratpasa).

Grupa C: Larvik, Dinamo Volgograd, Savehof, Michalovce/FTC Rail Cargo.

Grupa D: Buducnost, Thurringer, câştigătoarea turneului Wildcard (Issy Paris, Zvezda Zvenigodord, Leipzig), câştigătoarea grupei 1 de calificare (Viborg, BM Bera Bera, Vistal Laczpol Gdynia, LC Bruhl).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...