Politică

Judeţul Vâlcea are nevoie de un proiect de dezvoltare durabilă

Actuala conjunctură naţională şi europeană, din punct de vedere politic, economic şi social, ar trebui să determine o reaşezare a direcţiilor de dezvoltare, atât a ţărilor din Uniunea Europeană, dar şi a regiunilor şi judeţelor României. În acest context european, în care bugetul 2014-2020 reprezintă o şansă importantă de dezvoltare durabilă, România, în ansamblul ei, dar şi fiecare judeţ în parte, în funcţie de potenţialul, tradiţiile şi atuu-urile lui, ar trebui să ofere investitorilor interesaţi o strategie de dezvoltare care să cuprindă priorităţile şi direcţiile de acţiune pentru următorii 6 ani. Conform acestui raţionament, judeţul Vâlcea trebuie, în cel mai scurt timp cu putinţă, să ofere decidenţilor politici de la nivel naţional şi european, dar şi tuturor investitorilor, prin intermediul ambasadelor statelor democratice din întreaga lume, planul de dezvoltare judeţeană pentru minim următorii 6 ani. Ţinta acestei strategii ar trebui să fie ca în următorii 6 ani judeţul Vâlcea să se situeze în primele 10 judeţe din România ca nivel de trai.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că nu mai trebuie să repetăm greşelile din ultimii 24 de ani şi să schimbăm radical modul de administrare şi promovare a judeţului Vâlcea şi a investiţiilor necesare pentru dezvoltarea acestei comunităţi. Deputatul colegiului Nord este de părere că trebuie să ne asumăm proiecte ambiţioase, ţinte clare şi precise, care să fie în acord atât cu strategiile naţionale în materie de dezvoltare a infrastructurii, cât şi cu direcţiile de interes ale bugetului uniunii Europene pe perioada 2014-2020.

Preşedintele liberalilor reaminteşte vâlcenilor că în ultimii 3 ani a propus o serie de proiecte şi programe care ar putea fi integrate cu succes într-o astfel de strategie durabilă de dezvoltare. Deputatul Cristian Buican crede cu tărie că decidenţii actuali ai judeţului ar trebui să demareze procedurile şi să pregătească documentaţiile pentru următoarele proiecte importante: realizarea unui centru european de excelenţă în cercetare în jurul ICSI (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice), realizarea unui parc industrial în jurul municipiului Râmnicu-Vâlcea (în contextul reluării procedurilor de licitaţie pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, cu posibilitatea unui traseu nou, Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Piteşti) şi promovarea intensă şi implicit reabilitarea infrastructurii turistice din staţiunile vâlcene balneo-climaterice. Toate aceste trei obiective sunt în acord atât cu direcţiile de acţiune ale bugetului U.E. 2014-2020, dar şi cu priorităţile asumate la nivel naţional. Mai mult decât atât, parlamentarul Cristian Buican consideră că este în continuare necesar urmărirea cu atenţie sporită a privatizării Oltchim, rezolvarea, cât mai rapidă, a plăţilor restante de la pârtia de schi de la Obârşia Lotrului, realizarea Complexului Energetic Vâlcea, prin preluarea carierelor de la Berbeşti de către CET şi continuarea, într-un ritm mai alert, şi după o prioritizare obiectivă şi transparentă, a investiţiilor din Programul Naţional de Dezvoltare Locală din tot judeţul. Toate aceste obiective ar trebui să reprezinte pentru oricine se află la conducerea judeţului şi a municipiului priorităţi absolute şi ar putea să constituie punctul de plecare al strategiei de dezvoltare a Vâlcii în vederea atingerii ţintei propuse: ridicarea nivelului de trai al populaţiei astfel încât să ne poziţionăm în primele 10 judeţe ale României la acest capitol.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...