Administraţie

Primăria Drobeta caută surse alternative de furnizare a energiei termice

Primăria Drobeta Turnu Severin încearcă să identifice o sursă alternativă pentru alimentarea cu agent termic a localităţii, a declarat vineri, 30 mai 2014, primarul Constantin Gherghe.

Potrivit sursei citate, se impune o asemenea iniţiativă, întrucât Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) ridică pretenţii de majorare a preţului gigacaloriei de la 180 la 250 lei, situaţie cu care administraţia locală nu poate fi de acord. Conform lui Gherghe, în prezent, beneficiarii sistemului de furnizare a agentului termic au plătit restanţe pentru căldura şi apa caldă distribuită de peste 50 milioane de lei.
„Noi cunoaştem faptul că RAAN este în procedură de insolvenţă şi că trebuie să adopte măsuri pentru a ieşi din impas, dar nu putem fi de acord ca acestea să se facă în baza bugetului vulnerabil al celor aproape 100.000 de locuitori ai oraşului”, a precizat Gherghe.
În context, el a arătat că mai multe entităţi industriale din Franţa şi Germania şi-au arătat disponibilitatea de a asigura agent termic la preţuri avantajoase, dar implementarea proiectelor propuse de acestea durează cel puţin doi ani.
„Nu trebuie să ne alarmăm, vom găsi negreşit o soluţie pentru a nu lăsa cetăţenii fără utilităţi. Nu este exclus ca RAAN să ne propună diminuarea preţului actual al gigacaloriei”, a mai afirmat Gherghe.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

03.06.2014 - 22:19nicu:daca ar face parteneriat cu severinenii ce au solutii, deja, pentru agentul termic, primaria ar fi mult mai castigata si nu numai ea. sa solicite primarul ajutorul oamenilor care se pricep la aceste lucruri si care nu cauta neaparat sa primeasca bani fara munca.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...