Politică

Parlamentarii PDL Vâlcea acuză: „USL distruge democraţia românească”

Democrat liberalii fac un apel la respectarea democraţiei, considerând că acţiunile USL sunt un atac grav la instituţiile statului şi o încurajare la anarhie

Senatorul PDL Vâlcea, Dorel Jurcan susţine că USL nu face altceva decât să pună monopol pe toate instituţiile cheie ale statului, încălcând în mod flagrant legile şi mai presus de toate Constituţia.

„Sunt convins că toţi cei care au dat votul USL-ului în 10 iunie, au sperat la un trai mai bun şi nu să fie spectatorii unui act grotesc desfăşurat pe scena politică românească. Unde sunt măsurile propuse de USL când era in opoziţie? Schimbarea unor judecători ai Curţii Constituţionale, schimbarea Preşedinţilor de la Senat şi Camera Deputaţilor, Avocatului Poporului şi intenţia de suspendare a Preşedintelui ţării converg spre o singura rezultantă: USL distruge democraţia românească”, a declarat senatorul Dorel Jurcan.


Vîlcu: „Comportamentul USL este un atac grav la statul de drept”

Şi deputatul PDL Vâlcea, Samoil Vîlcu susţine că USL se foloseşte de orice mijloc pentru a pune mâna pe putere.

„Monopolizarea puterii este singurul scop al USL, iar pentru acest lucru vor să se folosească de orice mijloace, chiar dacă asta înseamnă să încalce reguli sau legi. De fapt, tot ce se întâmplă la Parlament demonstrează că vor să acapareze instituţii prin care să controleze tot, de la Avocatul Poporului, cele două Camere ale Parlamentului, televiziunea naţională, Monitorul Oficial, Curtea Constituţională pâna la preşedinţie. Este o situaţie fără precedent după Revoluţia din 1989. USL nu ţine cont de legile democraţiei. Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie şi nu credeam că vom mai trece prin situaţii care ne amintesc de perioada comunistă. Comportamentul USL este un atac grav la statul de drept, iar exemplele sunt deja foarte multe”, a afirmat deputatul PDL, Samoil Vîlcu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...