Actualitate

Magistraţii au respins cererea de arestare preventivă a lui Marin Condescu

Hotărârea Tribunalului Olt a fost atacată de procurorii gorjeni cu apel, la Curtea de Apel Craiova

Magistraţii Tribunalului Olt au respins cererea de arestare preventivă formulată de procurorii gorjeni pentru Marin Condescu, fost preşedinte al Clubului de Fotbal Pandurii Tg. Jiu, precum şi pentru Viorel Temelescu, fost vicepreşedinte al clubului gorjean şi au stabilit aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru cei doi.
Dosarul în care Condescu şi Temelescu au fost trimişi în judecată cu acuzaţiile de delapidare, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, complicitate la înşelăciune şi uz de fals a fost trimis de Curtea de Apel Craiova la Tribunalul Olt pentru judecare. În prezent dosarul este în procedura de cameră preliminară.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada martie - septembrie 2011, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg. Jiu, a semnat în fals la rubrica „CESIONAR” şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Tg. Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust, în sumă totală de 2.503.933 lei.
„În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011-29.09.2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg. Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către C.S. Pandurii Lignitul Tg. Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Tg. Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv”, se menţionează într-un comunicat de presă remis de Parchetul Judeţean Gorj.
Acelaşi document specifică faptul că în sarcina inculpatului Viorel Temelescu s-a reţinut că, neavând nicio calitate în cadrul CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu, în perioada 23.03.2011-29.09.2011, a procurat şi a uzat de un număr de trei înscrisuri false denumite contract de cesiune creanţe cunoscând că acestea sunt false, pe care, ulterior, le-a prezentat spre semnare lui Marin Condescu, preşedintele CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu, acordându-i sprijin nemijlocit acestuia pentru procurarea unui folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei prin inducerea în eroare a factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu Jiu.
Condescu şi Temelescu au fost reţinuţi pentru 24 de ore în luna noiembrie a anului trecut, magistraţii Curţii de Apel Craiova respingând apelul procurorilor gorjeni de arestare preventivă pentru 29 de zile, formulată pe numele celor doi, ei fiind ulterior cercetaţi în libertate.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, instanţă desemnată de Curtea de Apel Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...