Ultima Oră

Bărbat de 27 de ani, reţinut în cazul dispozitivului exploziv găsit într-un bloc din Turnu Severin

Poliţiştii l-au identificat pe tânărul care a pus dispozitivul exploziv într-un cămin de apă-canal

Un bărbat de 27 de ani, considerat principalul suspect în cazul dispozitivului exploziv descoperit, joi, într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin, a fost reţinut în urma mai multor percheziţii făcute de poliţişti, sub coordonarea SRI.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, bărbatul de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost prins în urma mai multor percheziţii. Astfel, 80 de poliţişti din Mehedinţi, Dolj şi Timiş, sub coordonarea SRI, au făcut nouă percheziţii în cele trei judeţe.
„Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că în 22 mai acesta ar fi deţinut şi ascuns, în căminul de vizitare al unui imobil din localitatea de domiciliu, un dispozitiv artizanal cu încărcătură pirotehnică de tipul celei folosite în confecţionarea artificiilor. Acţiunea a vizat atât locuinţa bărbatului, cât şi cele ale unor cunoştinţe ale acestuia, fiind ridicate mijloace materiale de probă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, se arată în comunicatul remis, luni, de IPJ Mehedinţi.
Bărbatul a fost reţinut pentru producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept. În cursul zilei de marţi, acesta va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. “De la domiciliul celui în cauză au fost ridicate mijloace materiale de probă pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale. Acţiunea s-a derulat în parteneriat cu lucrătorii serviciilor de arme, muniţii şi substanţe periculoase din Dolj şi Timiş, şi a beneficiat de suportul de specialitate al SRI”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.
Dosarul este instrumentat de IPJ Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.
Un dispozitiv artizanal exploziv a fost descoperit, joi, într-o geantă lăsată într-o scară de bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin, la faţa locului intervenind poliţişti, ofiţeri de la Serviciul Român de Informaţii, precum şi o echipă de la Craiova de la Brigada Antitero. Astfel, un instalator care lucra la o gură de canalizare de la un bloc de pe strada Migdalului din Drobeta Turnu Severin a sunat la 112 şi a anunţat că a descoperit o geantă suspectă în care s-ar afla un dispozitiv artizanal exploziv. Geanta în care se afla dispozitivul a fost ridicată de specialişti după aproximativ trei ore de la sesizare, stabilindu-se că acesta conţinea praf de artificii.

Un instalator care lucra la o gură de canalizare a sunat la 112 şi a anunţat că a descoperit o geantă suspectă în care s-ar afla un dispozitiv artizanal exploziv.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...