Politică

Jurcan: „Organizaţia PDL Vâlcea nu va fi sancţionată”

O parte din democrat liberali susţin totuşi că şeful PDL ar trebui să îşi dea demisia

Situaţie tensionată în organizaţia PDL Vâlcea. Deşi la începutul campaniei electorale sau după pierderea alegerilor mulţi democrat liberali au declarat că îşi vor da demisia din funcţiile pe care le deţineau, majoritatea s-au răzgândit. Singurul care a demisionat cu „acte” în regulă a fost ex-edilul Romeo Rădulescu şi vicepreşedintele Ion Tudor.Deocamdată, se pare că BPN nu va lua nicio măsură strictă împotriva filialei din Vâlcea care a pierdut alegerile.

O parte din pedelişti nu vor să renunţe la funcţiile pe care le deţin în partid, chiar dacă au pierdut alegerile şi aşteaptă cu nerăbdare decizii din partea Biroului Permanent Naţional. Secretarul executiv al PDL Vâlcea şi responsabilul de campanie al lui Romeo Rădulescu, Samoil Vîlcu, a declarat că nu şi-a dorit niciodată să demisioneze şi nici nu a ridicat această problemă în cadrul partidului. Totuşi, există martori şi declaraţii oficiale care îl contrazic pe deputatul Vîlcu, care a afirmat de cel puţin două ori că intenţionează să demisioneze. „Romeo Rădulescu a demisionat, dar niciun alt membru al partidului nu are la această oră o demisie înregistrată. Nu am spus niciodată că demisionez şi nici nu voi face asta. Am spus că după Convenţia Naţională, în funcţie de ce va cere şi noua conducere, vom vedea care va fi situaţia. Vom vedea care este decizia venită de la Bucureşti în ceea ce priveşte organizaţiile care au obţinut rezultate slabe la alegeri”, a declarat Samoil Vîlcu.

"Rezultatul nu este cel pe care l-am dorit, dar le spun celor care vor cu ardoare ca eu să îmi dau demisia că nu o voi face.", Dorel Jurcan, preşedinte PDL Vâlcea

Jurcan nu renunţă: partidul are nevoie de unitate

Totuşi, o parte din democrat liberali consideră că, după demisia lui Romeo Rădulescu de la municipiu, şi preşedintele organizaţiei judeţene ar trebui să renunţe la funcţia de conducere. Dorel Jurcan nu intenţionează însă să demisioneze, decât dacă probabil cei de la centru îi vor cere acest lucru. Jurcan menţionează şi acum că filiala din Vâlcea nu este pregătită să treacă acum prin alegeri pentru că are nevoie de unitate.
„Rezultatul nu este cel pe care l-am dorit, dar le spun celor care vor cu ardoare ca eu să îmi dau demisia că nu o voi face. Dacă eu ar trebui să îmi dau demisia, probabil şi alţi colegi de-ai mei ar trebui să o facă. Organizaţia de la Vâlcea are nevoie de unitate. Am participat la începutul săptămânii la şedinţa BPN, unde nu s-a luat nicio decizie împotriva filialei din Vâlcea. Suntem pe locul 31 pe ţară şi nu s-a pus probleme demisiei mele. Nu cred că se va pune problema unor sancţiuni”, mai spune Jurcan. Democrat liberalii se pregătesc acum sufleteşte pentru valul de schimbări ce va urma la instituţii şi spun că probabil acestea vor începe cu directorii unităţilor de învăţământ. PDL a pierdut în urma alegerilor 38 de consilieri locali, cei mai mulţi la Râmnicu Vâlcea, cinci consilieri judeţeni şi mai mulţi primari şi viceprimari.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...