Actualitate

Şi-a ciopârţit prietena la băutură

Crimă oribilă la Făureşti

Bătrâna, criminală la 79 de ani, a fost arestată preventiv sub acuzaţia de omor calificat

Baba Floarea şi baba Maria, ambele de 79 de ani, vecine şi prietene de-o viaţă, au fost împreună la un parastas în comuna vâlceană Făureşti. Au mâncat şi au băut pe săturate, iar pe la amiază s-au întors în satul lor, Găineşti. Ca să nu stea singură într-o zi de sâmbătă, baba Floarea i-a cerut prietenei sale să mai stea pe la ea la un pahar de vin.

După aproape trei ore de taifas stropit din belşug cu vin, bătrânele s-au luat la harţă. Floarea Traistă a vrut să o strângă de gât pe prietena sa. Maria Niţulescu n-a stat pe gânduri, a pus mâna pe o bucată de lemn şi i-a dat în cap, apoi a găsit un vătrai lângă sobă şi a lovit-o în zona gâtului până aproape că a decapitat-o. Speriată de ceea ce a făcut, a ieşit în drum şi i-a cerut primului trecător pe care l-a întâlnit să o ducă la poliţie pentru că, spunea ea, “l-a omorât pe bărbatul care a atacat-o”.
“Striga că l-a omorât în casa babei Floarea pe un bărbat care s-a năpustit asupra ei să o strângă de gât. Era beată moartă, vorbea aiurea, nu mai ştia ceea ce face şi ce spune”, a declarat tânărul care a ajuns primul la faţa locului. Acesta a mai spus că a sunat imediat la 112 în speranţa că victima poate fi salvată: ”Mi s-a părut că mai respiră. Dar, când a ajuns ambulanţa, bătrâna nu mai trăia”.

Tot satul ştia că bătrânele, după ce au rămas văduve, au devenit bune prietene şi de pahar. “De la băutură s-au luat la ceartă, se certau mereu, femei singure, fără bărbaţi, care nu aveau ce face. Se întâlneau şi beau până nu mai ştiau de ele”, a declarat o vecină a victimei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...