Inedit

Horaţiu Buzatu, decorat de Casa Regală a României

ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României a înmânat decoraţiile în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Elisabeta

Horaţiu Buzatu, om de afaceri craiovean şi fost deputat, a fost decorat de către Casa Regală a României, ceremonia de decernare a Medaliei “Regele Mihai I pentru Loialitate” fiind găzduită săptămâna trecută de Sala Regilor a Palatului Elisabeta din Bucureşti. Decoraţia a fost înmânată de către ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României în calitate de reprezentant oficial al Majestăţii Sale Rgele Mihai I. În cadrul ceremoniei au fost decorate personalităţi ale vieţii publice româneşti care, prin poziţiile publice şi prin activitatea desfăşurată, sprijină Casa Regală a României. La ceremonie a participat şi ASR Principele Radu al României.

Într-un buletin de presă transmis de Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale se menţionează că luni, 25 iunie 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I al României, prin mijlocirea Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare, a decorat o serie de persoane din mediul cultural, economic, educaţional şi din presa românească. Sala Regilor a găzduit, începând cu ora 17, ceremonia solemnă în cadrul căreia au fost decoraţi cu “Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate“, doamna Eugenia Ilie, doamna Ing. Elena Drambei, doamna Anca Mitu, doamna Diana Zotescu, domnul Alexandru Rusu, domnul Luca Niculescu, doamna Cristina Ţopescu şi doamna Mihaela Rădulescu.
Începând cu ora 17.45, tot în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, Principesa Moştenitoare a înmânat în numele Majestăţii Sale Regele, „Crucea Casei Regale a României”, doamnei Cătălina Buzoianu şi domnului Radu Călin Cristea şi „Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate“ domnilor Marius Oprea şi Dan Horaţiu Buzatu. Create în anul 2008, cele două Decoraţii Regale sunt destinate acelor persoane care dovedesc, dinăuntrul sau din afara Casei Majestăţii Sale, loialitate faţă de Rege şi Familia Regală, faţă de principiile şi valorile Statului român, în dimensiunea şi legitimitatea sa istorică. Printre cei cărora li s-a decernat Medalia “Regele Mihai I pentru Loialitate” se numără craiovenii Mihai Anghel, Mihai Firică şi Dragoş Cotarcea.
Printre invitaţii care au participat la cermonia din Sala Regilor s-au numărat Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României, liberalul Dinu Zamfirescu, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, şi Andrei Muraru, preşedintele IICCMER. Seara s-a încheiat cu o recepţie găzduită de Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta.

REGULAMENT:

Medalia va fi acordată unui număr de maximum 150 de personalităţi în viaţă, aflate în România sau în străinătate. Aleşii pentru decernarea acestei însemnate distincţii vor fi personalităţi care au făcut sau fac parte din Casa Majestăţii Sale Regele, din societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomaţiei, precum şi din organizaţii naţionale sau internaţionale. Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate se poate acorda persoanelor sau instituţiilor şi organizaţiilor. Posesorii Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate vor sărbători ziua Medaliei în fiecare an la 8 noiembrie, ziua Sfinţilor Mihail şi Gavril. Posesorii medaliei o pot purta în ocazii speciale, la costum închis, smoking sau frac. Femeile distinse cu această decoraţie o pot purta la taior cu sau fără pălărie, la rochii de zi sau de seară. Medalia nu poate fi purtată la ţinute sport.

Caracteristici ale decoraţiei:

- Decoraţia este din bronz masiv şi este formată dintr-o placă circulară decorată cu frunze de laur, purtând deasupra o coroană regală şi o panglică verticală, de culoare albastru regal, cu marginile aurii.
- Pe faţă, decoraţia reprezintă profilul Majestăţii Sale Regele Mihai, încadrat de înscrisul „Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate” şi frunze de laur; pe verso, decoraţia are cifrul personal al MS Regele, împodobit cu patru coroane mici, înconjurat de acelaşi cordon din frunze de laur.
- Decoraţia are 32x32 mm, iar coroana are 20x20mm.
- Panglica dublă verticală este aceeaşi pentru barbaţi şi femei.
- Decoraţia se prinde cu ac, precum broşa, la piept, în partea stângă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...