Eveniment

Severineancă, ucisă cu cruzime în Italia

„Monstrul din Florenţa” este un criminal în serie care, în perioada 1968-1985, a ucis 16 persoane, aproape toate fiind cupluri

Autorul oribilei fapte a fost prins ulterior de autorităţile din Italia. El este un criminal în serie italian, instalator la un spital, care îşi crucifica victimele, toate numai din rândul femeilor. Consilierii locali severineni întruniţi vineri, 9 mai, într-o şedinţă extraordinară, au aprobat suma de 15.000 de lei pentru repatrierea româncei ucise în Italia, a cărei familie locuieşte într-un cartier mărginaş al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Un caz al cărei victime este o tânără din Severin a îngrozit întreaga Europă săptămâna trecută. Cadavrul Cristinei Zamfir, de 26 de ani, din cartierul severinean Schela Cladovei, a fost descoperit crucificat în zona Firenze din Italia. După câteva zile, procuratura italiană a anunţat că a prins autorul, un criminal în serie italian, care mai răstignise şi alte femei la fel ca pe Cristina. Soacra Cristinei Zamfir, tânăra crucificată în Italia, a cerut miercuri ajutorul autorităţilor locale pentru a o aduce în ţară pe nora sa. Întrucât legea prevede că primăria oraşului poate acorda astfel de ajutoare familiilor aflate în situaţii economico-financiare dificile, consilierii locali s-au întrunit vineri în cadrul unei şedinţe extraordinare şi au aprobat suma de 15.000 de lei pentru repatrierea trupului neînsufleţit.
Pentru că în presa italiană ar fi apărut informaţii cum că tânăra ar urma să fie înmormântată în Italia, consilierii locali au prevăzut în hotărâre ca aceasta să înceteze de drept într-o astfel de situaţie. „Consilierii au votat în unanimitate să acordăm acest ajutor de 15.000 de lei familiei pentru repatrierea trupului şi pentru înhumare, în situaţia în care se va lua o decizie de către autorităţile italiene sau alţi aparţinători să fie înhumat în altă parte, actuala hotărâre încetează de drept. În situaţia în care se va decide să fie adusă în ţară, intră în vigoare, se va da suma unui transportator autorizat, se aduce aici, se înhumează şi se va acorda ajutorul de înmormântare. Noi am luat legătura cu Procuratura din zona Firenze, păstrăm legătura, aşteptăm decizia autorităţilor italiene”, a declarat la finele şedinţei extraordinare, primarul Severinului, Constantin Gherghe. Autorităţile italiene au arestat un bărbat în vârstă de 55 de ani în cazul femeii torturate şi ucise în Italia. Primele informaţii arată că mărturiile celorlalte femei agresate, dar care au reuşit să scape cu viaţă din mâinile omului, au condus la identificarea autorului. Bărbatul este instalator, are 55 de ani şi a fost ridicat de autorităţile italiene de la locuinţa sa din nordul Florenţei. Cadavrul femeii în vârstă de 26 de ani a fost găsit crucificat la periferia Florenţei, cu urme de tortură. Anchetatorii italieni au stabilit că aceasta a fost ucisă de un criminal în serie.

Copiii tinerei ucise vor fi crescuţi de familie

Copiii victimei au intrat în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi. Asistenţii sociali au mers la casa din Schela Cladovei şi au decis ca, deocamdată, minorii de doi şi patru ani să rămână în grija bunicii din partea tatălui. Bunica şi unchiul lor susţin că, deşi au posibilităţi financiare reduse, pentru că niciun membru al familiei nu lucrează, nu concep ca micuţii să le fie luaţi. Asistenţii sociali i-au vizitat pe minori şi au stat de vorbă cu bunica lor.
„El (n.r. tatăl copiilor) poate pleacă iar prin Italia şi să meargă ori prin Tribunal, ori la Protecţia Copilului să îmi treacă copiii mie, ca să am grijă de ei”, a declarat bunica din partea tatălui a copiilor, Sanda Manta. În casa modestă din Schela locuiesc şi unchiul şi mătuşa celor doi minori, care au şi ei copii. Sunt însă de acord să îi crească şi pe micuţii Cristinei Zamfir, chiar dacă niciunul nu are loc de muncă. Singurele venituri vin din strângerea şi vânzarea fierului vechi sau a PET-urilor, iar din când în când membrii familiei muncesc cu ziua şi obţin câţiva bănuţi. O decizie finală în cazul minorilor va fi luată de către autorităţi după ce tatăl lor va ajunge în ţară. „O echipă multidisciplinară din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a deplasat la domiciliul copiilor pentru a evalua situaţia acestora. Copiii au rămas în familia lărgită, în grija bunicii paternale, se aşteaptă reîntoarcerea tatălui în ţară şi cazul rămâne în continuare în atenţia Direcţiei”, a declarat asistentul social Tatiana Bodac, din cadrul DGASPC Mehedinţi.

Povestea unei tinere crescute la orfelinat

Acasă, la Turnu Severin, este jale mare în familia socrilor Cristinei. Oamenii sunt consternaţi de cele petrecute cu nora lor şi îşi strâng la piept cei doi nepoţei. Alexandra, de doi ani, şi Georgian, de patru ani, au rămas fără mamă. Ea plecase împreună cu soţul ei, Jean Manta, de 32 de ani, să câştige o pâine în Italia. Au plecat de sărăcie, de traiul greu din ţară, dar mai ales cu gândul să strângă ceva bănuţi pentru a-şi boteza cei doi copii. Erau căsătoriţi de opt ani, însă în ţară nu au avut puterea de a aduna un ban pentru a-i creştina pe micuţi. Şi-au lăsat copiii în grija bunicii, într-o căsuţă sărăcăcioasă, unde nici energie electrică nu mai au de câteva luni. Au reuşit în patru luni să trimită acasă, la familie, doar 150 de euro pentru hrana micuţilor. Soacra Cristinei spune că fiul său şi nora munceau într-un restaurant, el la spălat de vase, iar Cristina ca femeie de serviciu.
Soţul Cristinei a anunţat familia. Vestea morţii Cristinei a căzut ca un trăsnet peste familia de la Turnu Severin. Doar plânsul în hohote al soţului Cristinei, prăbuşit de durere, i-a convins că cele relatate de el la telefon sunt adevărate. „M-a sunat copilul şi mi-a zis «Mamă, vă dau o veste: muri Cristina». La început, noi nu l-am crezut, dar el plângea în hohote, atunci ne-am dat seama că spune adevărul. Mi-a spus că nu a văzut-o, doar că a venit cineva şi l-a anunţat că au găsit-o legată de mâini şi de picioare, dezbrăcată în pielea goală, doar pantofii în picioare avea. Noi nu ştim ce s-a întâmplat, doar ce am auzit la televizor, că a fost drogată ca să poată să profite de ea un italian de 55 de ani”, povesteşte Sanda Manta, soacra Cristinei.
Din spusele femeii, fiul său dorea să o trimită pe Cristina în ţară pentru a avea grijă de copii. De aici s-ar fi iscat un scandal între cei doi, moment în care Cristina ar fi părăsit domiciliul. Câteva ore mai târziu, Jean Manta avea să fie anunţat de autorităţi că soţia sa a fost ucisă, cel mai probabil de un criminal în serie. „El a strâns nişte acareturi ca să o trimită acasă, la copii, ea când a auzit că vrea să o trimită acasă cu maşina l-a minţit că vrea să se ducă să ia nişte apă. «Du-te, Cristina, şi ia apă», i-a zis Jean. Dar, ea a lăsat bidonul cu apă şi a fugit. El când a văzut că nu mai vine a fugit după ea, dar nu a ştiut de unde să o ia. Apoi a auzit că ea e moartă…”, mai spune soacra Cristinei. Femeia se teme că fiul său, de supărare, să nu-şi ia viaţa. „Mi-e frică că dacă s-a întâmplat cu nora ce s-a întâmplat să nu facă ceva băiatul meu, să nu-şi ia viaţa. Fetiţa se duce la uşă şi strigă într-una «mamă»”, spune cu lacrimi în ochi Sanda Manta.

A crescut la orfelinat

Despre Cristina, membrii familiei de la Turnu Severin au numai cuvinte frumoase. Spun despre ea că era o fată vrednică şi liniştită, a cărei viaţă a fost marcată chiar din copilărie numai de necazuri. Abandonată de mama sa la vârsta de 4 ani la orfelinat şi cu tatăl decedat, Cristina nu a cunoscut niciodată dragostea părintească, de aceea îşi dorea o viaţă frumoasă pentru cei doi copii ai săi. „Nici nu ştiu ce să spun. Nici nu vreau să mă gândesc la ce moarte a avut săraca, era o fată la locul ei. La cum mi-a povestit, ea a trăit prea rău, a fost şi la casa de copii, acolo a crescut”, spune Adriana Ionica Manta, cumnata sa.
„Nu ştiu cum s-a întâmplat, noi ne aşteptam să vină acasă şi ea la copii. Vroiau şi ei să facă un ban, dar acum veni necazul ăsta. Nu avem bani să o aducem în ţară. Adunăm şi noi fier, bidoane, sticle, să luăm un ban ca să întreţinem copiii, suntem săraci, credeţi că de bine au plecat de acasă? Dacă ar putea cineva să ne ajute, să le dea Dumnezeu sănătate, să aibă grijă de ea, să o aducă în ţară. Copiii sunt nebotezaţi, de asta au plecat, să le facă botezul”, spune Florentina Manta, o altă cumnată de-a Cristinei. Şi soacra Cristinei spune despre nora sa că era o fată liniştită, „Nu se băga în cârd cu cineva, era vrednică, era fată bună”.

Criminalul folosea aceeaşi bandă adezivă

Cadavrul Cristinei Zamfir a fost găsit crucificat, luni, 5 mai, la periferia Florenţei, cu urme de tortură. Anchetatorii italieni au stabilit profilul ucigaşului, descriindu-l drept un bărbat cu tendinţe sado-masochiste şi cu disfuncţii sexuale. Femeia a fost găsită sub un pod din Ugnano, la periferia Florenţei, de un biciclist care a alertat autorităţile. Autorităţile italiene suspectează că femeia, identificată drept Andreea Cristina Zamfir, a fost victima unui criminal în serie, în contextul în care au fost găsite similitudini cu alte şase cazuri de agresiuni sexuale sau crime. Atunci când a fost găsită, femeia avea doar pantofii în picioare. Hainele ei, telefonul mobil şi poşeta în care avea actele de identitate au fost găsite la o distanţă de 1,5 kilometri de cadavru. „Monstrul din Florenţa” este un criminal în serie care, în perioada 1968-1985, a ucis 16 persoane, aproape toate fiind cupluri. În urmă cu un an, în martie 2013, o altă femeie a fost găsită în mod similar. Era o prostituată italiană în vârstă de 46 de ani, găsită în viaţă, tot în Florenţa, după ce fusese agresată sexual şi torturată. Conform unor surse citate de site-ul de ştiri ArticoloTre.com, banda adezivă cu care a fost legată românca este de acelaşi tip cu cea utilizată în alte şase cazuri de crime sau abuzuri sexuale comise în Florenţa şi în întreaga regiune Toscana.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...