Ultima Oră

Scandal între PNL şi PSD pe afişe electorale mincinoase

Liberalii au reclamat că cei de la PSD au pus afişe electorale mincinoase şi ilegale cu sloganul „USL trăieşte”, în condiţiile în care USL a murit

După dragoste, apare ceartă şi ură între PNL şi PSD la Mehedinţi. Motivul: afişele electorale puse de PSD cum că „USL trăieşte”. Preşedintele Organizaţiei Mehedinţi a Partidului Naţional Liberal, Virgil Popescu, a declarat că secretarul executiv al PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, „minte la fel ca şeful său de partid”, adăugând că „trăieşte în altă lume” când susţine că în judeţ nu există afişe cu inscripţia USL care să inducă în eroare electoratul şi care trebuie ridicate, conform deciziei Biroului Electoral Judeţean. Liderul liberal a declarat că în momentul în care PNL a depus sesizarea la BEJ a strâns dovezi care să îi convingă pe membrii Biroului cu privire la situaţia reală din judeţ. „Practic, s-a consfinţit decesul USL. Declaraţia domnului Aladin Georgescu nu poate fi decât una mincinoasă, la fel ca a şefului său de partid, domnul Ponta. Îi spun eu că le-am dat Biroului Electoral Judeţean. Există un afiş în faţă la hotel Parc, există în staţiile de autobuz. Existau, poate le-au luat, pe sediul PSD de pe Strada Traian. Domnul Aladin Georgescu poate trăieşte în altă lume şi nu îşi dă seama unde sunt fişele”, a declarat Virgil Popescu. Şeful PNL Mehedinţi a exemplificat locaţiile din Drobeta Turnu Severin unde au fost amplasate afişe cu sloganul „USL trăieşte”.

BEJ a tranşat problema

Biroul Electoral Judeţean Mehedinţi a admis vineri plângerea înregistrată de Filiala Mehedinţi a Partidului Naţional Liberal, privind utilizarea nelegală de către Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC a semnului electoral şi denumirii alianţei Uniunea Social Liberală sub forma acronimului USL, fapt de natură a crea confuzie în rândul electoratului. Cu privire la decizia BEJ, secretarul executiv al PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, a declarat că organizaţia o va respecta, dar nu are cunoştinţă despre existenţa acestora în judeţul Mehedinţi. „Din ce ştiu eu, nu avem asemenea afişe în judeţul Mehedinţi, dar dacă există, la momentul la care va deveni executorie hotărârea BEJ-ului, o vom respecta”, a declarat vineri, 9 mai, Aladin Georgescu. În urma deciziei BEJ, afişele electorale inscripţionate cu USL trebuie ridicate din toate locurile în care au fost expuse.

Birourile Electorale Judeţene din Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi au admis, pe rând, contestaţiile formulate de PNL. În zilele următoare, este aşteptat un răspuns şi de la BEJ Dolj. De asemenea, BEC a pronunţat o soluţie similară.

Liberalii se laudă cu o micuţă victorie

Prin decizia BEJ Mehedinţi din 8.05.2014, s-a dispus îndepărtarea din locurile de afişaj a acelor afişe electorale care conţin semne electorale şi grafisme ce se referă la USL. Preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, a declarat vineri că, în condiţiile în care Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC nu va ridica afişele din judeţul Mehedinţi, va depune plângere la Poliţie. „În Mehedinţi, USL a murit definitiv. Un termen rezonabil este data de luni, 12 mai. În condiţiile în care afişele electorale cu acronimul USL nu vor fi ridicate până luni, vom depune plângere penală la Poliţie”, a declarat vineri preşedintele PNL Mehedinţi. „Deciziile în cascadă în favoarea contestaţiilor depuse de liberali dovedesc fără putinţă de tăgadă faptul că adevărul este de partea PNL, iar minciuna de partea PSD. Social-democraţii nu se pot ascunde la nesfârşit în spatele ipocriziei şi a trucurilor ieftine. Prin pârghii legale şi democratice, liberalii le arată românilor că întreaga politică de campanie a PSD este construită pe un fals grosolan, care arată cât de puţin respect au social-democraţii pentru cetăţenii pe care pretind că vor să îi reprezinte”, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de Partidul Naţional Liberal.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...