Special

Social-liberalii fac legea în Mehedinţi

Baronul PSD Adrian Duicu a ajuns căpetenie de judeţ

Liberalul Liviu Mazilu şi pesedistul Aladin Georgescu sunt noii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Mehedinţi. Alegerea a fost făcută săptămâna trecută doar de către consilierii judeţeni ai Uniunii Social Liberale şi de cei ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu, întrucât consilierii judeţeni ai Mişcării pentru Noul Mehedinţi, o grupare politică în care PDL este catalizatorul, a părăsit sala acuzând abuzuri din partea preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, cel care a prezidat şedinţa. Şi la Severin chiar dacă primar este Constantin Gherghe de la PDL, cei de la USL au obţinut doi viceprimari şi o majoritate în cadrul CL.

La prima şedinţă oficială a Consiliului Judeţean Mehedinţi, reprezentanţii USL, în frunte cu preşedintele CJ, Adrian Duicu, au decis ca din comisia de validare să facă parte doar consilieri de la USL şi PP-DD. Cei de la MNMh au fost lăsaţi în afara jocului politic. Decizia a stârnit nemulţumirea consilierilor MNMH, care au părăsit sala. „USL-ul nu se dezminte. Au început cu o golănie politică, pentru că în istoria Consiliului Judeţean, nu s-a întâmplat niciodată ca în componenţa comisiei de validare să nu fie prezenţi şi membri ai opoziţiei. Văd că în continuare USL-ul merge pe ideea că nu contează cine votează, contează cine numără, iar în semn de protest, grupul MNMh a părăsit sala”, a precizat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu. „Nu este nimic neaşteptat din punctul meu de vedere, dacă e să ne raportăm la această primă şedinţă de Consiliu Judeţean. Au început cu un abuz, îl numărăm pe primul, cred că nu se vor opri aici şi câte şedinţe de consiliu vor fi de acum înainte, atâtea abuzuri vor fi şi rămâne să vedem dacă voi avea sau nu dreptate. Faptul că această temporară putere în Consiliul Judeţean Mehedinţi a decis să nu permită niciunui consilier al opoziţiei să facă parte din comisia care va număra toate voturile de-a lungul existenţei Consiliului Judeţean este un prim semn, cât se poate de elocvent, că aceşti oameni vor să fure orice se va putea fura, ori de câte ori se va putea fura”, a spus la rândul său, supărat, Andi Nodiţ, consilier MNMh. După plecarea celor 12 consilieri judeţeni ai MNMh, cei 16 consilieri judeţeni ai USL şi cei doi de la PP-DD au participat la alegerile celor doi vicepreşedinţi ai CJ Mehedinţi. Numele persoanelor respective adică Liviu Mazilu, de la PNL, şi Aladin Georgescu de la PSD, care se ştiau din timp, au fost votate în unanimitate de către cei prezenţi în sală. Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, este convins că îi va atrage de partea sa pe unii dintre consilierii judeţeni ai opoziţiei.
El le-a promis deschis consilierilor USL că în cel mai apropiat timp, va atrage de partea sa o parte dintre consilierii PDL. „Vă pot promite că, în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, vom face o modalitate mai stabilă şi cu colegi de la PDL, care probabil că votau şi astăzi, dar le este teamă ca mâine să nu apară în media, fiind numiţi trădători”, a declarat preşedintele Adrian Duicu. În CJ Mehedinţi sunt 16 consilieri judeţeni USL, 12 MNMh şi 2 PP-DD.

USL a preluat puterea şi în CL Severin

Majoritatea fragilă a MNMh din CL Severin s-a destrămat rapid la prima şedinţă, aşa cum a prevesit din timp preşedintele CJ Mehedinţi, baronul Adrian Duicu. Duicu anunţase public cu ceva timp în urmă că Severinul va avea un viceprimar de la PNL şi unul de la PSD, în pofida faptului că USL a obţinut la alegeri mai puţini consilieri locali decât MNMh. Duicu mai declarase că şi în CJ Mehedinţi va avea un vice de la PNL şi unul de la PSD, lucru care ulterior s-a pus în practică. Marius Screciu, preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin şi Daniel Cârjan, preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin sunt noii viceprimari ai municipiului Drobeta Turnu Severin, după ce au fost votaţi cu o majoritate zbrobitoare de voturi în şedinţa de Consiliu Local. Marea lovitură a primit-o Mişcarea pentru Noul Mehedinţi al cărui motor este PDL-ul. Cu toate că avea o majoritate fragilă de consilieri locali în plus faţă de USL, mai exact 12 la 11, MNMh a pierdut nu numai posturile de viceprimar pe care le-ar fi putut obţine, ci şi majoritatea în CL. Motivul, o bună parte dintre consilierii locali MNMh, mai exact 5 oportunişti, s-au dat cu USL-ul ca urmare a unor aranjamente politice secrete marca Adrian Duicu. În condiţiile în care USL are doi viceprimari de anvergură dar şi o majoritate în Consiliul Local Severin, este interesant de urmărit dacă primarul PDL Constantin Gherghe îşi va putea pune în practică propriile proiecte pentru comunitate ori va fi nevoit să joace cum vor cânta cei din USL.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...