Special

Ciugulea şi Oprescu, vicepreşedinţi ai CJ Olt

Social democratul Oprescu şi liberalul Ciugulea au fost desemnaţi prin vot secret, de căre legislativul judeţean, vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Olt, preşedinte, la al treilea mandat, fiind Paul Stănescu.

Aleşii USL, 22 la număr, l-au desemnat drept lider de grup pe Marius Oprescu, grupul PDL, format din 4 reprezentanţi, îl va avea drept lider tot pe Marin Ionică, iar cei 4 aleşi PP-DD şi cei 2 ai UNPR au constituit un grup ce va fi condus de Teiu Păunescu. În teritoriu, în trei localităţi oltene, consiliile locale nu fuseseră validate până la sfârşitul săptămânii trecute. Această situaţie a fost întâlnită la Voineasa, Dobreţu şi Piatra Olt. „Este o lipsă în lege, aceasta prevede că vor fi invalidaţi numai consilierii care au lipsit de trei ori.
La Voineasa au fost două grupuri de consilieri: la prima şedinţă a lipsit un grup, la a doua a lipsit alt grup, iar la a treia şedinţă a lipsit acelaşi grup. Nefiind trei absenţe, nu putem să-i invalidăm. Legea nu prevede această situaţie”, a declarat prefectul judeţului, Eugen Ionică. În majoritatea situaţiilor, mărul discordiei a fost numirea viceprimarului. „Ştiu că iniţial s-au constituit câteva alianţe, care s-au destrămat. Apoi s-au constituit iar.
Niciun grup nu a putut să aibă majoritatea de două treimi ca să constituie o şedinţă legală. Probabil că neînţelegerile sunt legate de alegerea viceprimarului. În general, au fost neînţelegeri pe această temă”, a mai declarat Eugen Ionică.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...