Eveniment

Scandal cu VIP-uri locale la Gogoşu-Mehedinţi

Maşinile şefului de post, a soţiei primarului din comună şi a unui consilier local au fost vandalizate

Ulterior fost prins autorul: un tânăr de 24 de ani, care nu a acţionat la comanda politică a fostului primar, cum susţine soţia actualului primar.

Proprietarii maşinilor vandalizate la Gogoşu-Mehedinţi nu exclud varianta ca autorul să fi acţionat la comandă, soţia primarului Jean Rogoveanu, Codruţa, arătând către fostul edil al comunei, Gheorghe Haneş, care ar fi plecat din localitate joi dimineaţa „fluierând” şi „cântând”, în timp ce ea „plângea”. Individul, în vârstă de 24 de ani, a fost identificat joi dimineaţa de către poliţişti ca fiind cel care, în cursul nopţii de miercuri, a tăiat cauciucurile şi a zgâriat portierele a şase autoturisme parcate în diverse locaţii din comună, după ce proprietarii au sesizat poliţia. În urma cercetărilor, s-a stabilit că acesta a spart şi geamul de la intrarea în locuinţa unei rude apropiate din comună şi a distrus un banner electoral expus în faţa Căminului Cultural din Gogoşu. Maşinile care au fost vandalizate aparţin unor localnici, dar şi şefului Postului de Poliţie din Gogoşu, Gheorghe Ilie, soţiei primarului comunei, Codruţa Rogoveanu, Primăriei Gogoşu, dar şi consilierului local Paul Cîrstina (independent). Primarul comunei Gogoşu, Jean Rogoveanu (PDL), a declarat că a văzut maşina de teren vandalizată în momentul în care a ieşit din casă cu intenţia să plece către Drobeta Turnu Severin. Edilul nu exclude posibilitatea ca individul să fi fost pus de adversari politici să distrugă autoturismele. „Am găsit maşina cu toate roţile tăiate, zgâriate. Am ajuns la Primărie şi am constatat că de fapt sunt mai multe maşini, bannerul tăiat. Am înţeles că a fost şi băut. Poliţiştii fac cercetări. Este posibil să fie şi pus de cineva că aşa, din senin, să te apuci să tai roţile cuiva, trebuie să fii cel puţin nebun”, a declarat primarul din Gogoşu.

Se cred victime politice

La rândul său, Codruţa Rogoveanu a spus că cel care ar fi comandat distrugerea autoturismului ar fi fostul primar al comunei, Gheorghe Haneş. „Ţinând cont că a fost tăiat şi bannerul, zic că este sigur o răfuială. Noi plângeam în această dimineaţă când am văzut maşinile vandalizate şi alţii fluierau şi cântau. Şi când spun alţii mă refer la fostul primar al comunei Gogoşu, Haneş Gheorghe”, a declarat Codruţa Rogoveanu, adăugând că imediat după ce s-a întâlnit joi dimineaţa cu Gheorghe Haneş, acesta s-a urcat în maşina personală şi a plecat din localitate. Şi consilierul local Paul Cîrstina este de părere că acţiunea individului a avut tentă electorală, având în vedere că acesta a distrus şi bannerul PSD, afişat în faţa Primăriei. „A tăiat şi banner-ul PSD-ului care era pe stâlp, patentul a rămas acolo. S-au atacat anumite persoane, eu fiind consilier, primarul, poliţia. Pare a fi o ţintă”, a declarat consilierul local.

Poliţia e de altă părere: un beţiv şi nimic mai mult

Poliţiştii au stabilit că individul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice când a provocat distrugerile, acesta fiind reţinut joi pentru 24 de ore. „I s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de distrugere şi a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunerea corespunzătoare. El este cercetat şi sub aspectul distrugerii unui banner”, a declarat Roxana Vişan. Ulterior, instanţa de judecată a stabilit ca autorul să fie cercetat în stare de libertate. Fostul primar democrat liberal al comunei Gogoşu, Gheorghe Haneş, actual membru PNŢCD, nu a fost găsit pentru un punct de vedere cu privire la acuzaţiile care i se aduc. Poliţiştii au audiat persoana care este vinovată de tăierea anvelopelor mai multor autoturisme în comuna Gogoşu. Aceasta s-a aflat în stare avansată de ebrietate şi nu a avut vreun motiv anume pentru fapta comisă anunţă IPJ Mehedinţi. Inspectoratul de Poliţie Mehedinţi a dispus constituirea unei echipe operative complexe, care s-a deplasat la faţa locului, iar, în urma cercetărilor efectuate, a fost identificat suspectul ca fiind un tânăr în vârstă de 24 ani, din comuna Gogoşu, judeţul Mehedinţi. „Acesta, în noaptea de 30.04–01.05.2014, între orele 22.00–02.00, a consumat băuturi alcoolice la un bar amplasat în zona centrală a comunei, ajungând în stare avansată de ebrietate. La plecare, s-a deplasat la locuinţa unei rude apropiate din aceeaşi localitate, căruia i-a distrus două geamuri de la uşa de acces. În drum spre locuinţa sa, cu ajutorul unei foarfece, fără vreun motiv întemeiat, a înţepat şi tăiat anvelopele a şase autoturisme ce erau parcate pe partea carosabilă a drumului public”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...