Special

Iovan-Ivanovici, vicepreşedinţi ai CJ Dolj

Consiliul Judeţean Dolj şi-a intrat în funcţie, după ce aleşii au depus jurământul. Sub privirile preşedintelui Ion Prioteasa, care le-a explicat faptul că vrea ca actualul CJ să fie mai bun decât precedentul, s-au ales vicepreşedinţii care vor face echipă cu Prioteasa la conducerea judeţului.

Numele celor doi vicepreşedinţi aleşi erau vehiculate în mass-media, aşa că doar oficializarea mai rămânea. În urma votului, social-democratul Cristinel Iovan a adunat 29 de voturi din 36 valabil exprimate, iar liberalul Laurenţiu Ivanovici 25. Preşedintele Ion Prioteasa i-a felicitat atât pe cei doi „locotenenţi”, dar şi pe restul consilierilor. „Dumneavoastră, consilierii judeţeni, sunteţi cei care timp de patru ani de zile vor decide modul în care se dezvoltă judeţul. Suntem mândri şi de Consiliul Judeţean care a fost până acum, pentru că împreună am avut realizări importante, în mod special cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am obţinut pentru judeţul Dolj. Cu siguranţă că acest lucru se va petrece şi în mandatul următor şi dumneavoastră sunteţi cei care vor decide în ce direcţie vom merge atunci când vom avea bani fie de la Uniunea Europeană, fie de la Guvernul României. Funcţionaţi ca un parlament local, iar eu, împreună cu cei doi vicepreşedinţi aleşi astăzi, vom fi cei care vor pune în operă ceea ce dumneavoastră veţi vota aici”, a declarat Prioteasa.

Ştefan Stoica, lămuriri de la Ivanovici

Fost candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, democrat-liberalul Ştefan Stoica nu a ratat ocazia de a lansa prima „săgeată” către noul vicepreşedinte al CJ, Laurenţiu Ivanovici. Stoica i-a cerut acestuia să îl lămurească asupra unor aspecte din trecutul „vicelui”. „Vă asigur că în privinţa mea nu există nici o problemă, legea este respectată, îndeplinesc toate condiţiile legale pentru a candida şi deveni vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj”, i-a explicat Ivanovici lui Stoica.
„Ştiu că am greşit în trecut. Am fost graţiat de preşedintele României. Îmi asum acest risc. Am fost propus din partea PNL pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj“. În urma votului, exprimat în mod secret, Cristinel Iovan a adunat 29 de voturi din 36 valabil exprimate, iar Laurenţiu Ivanovici 25.

Petre Petrescu se mai gândeşte

Deputatul social-democrat Petre Petrescu, ales şi consilier judeţean, are la dispoziţie 75 de zile pentru a decide ce fotoliu i se potriveşte mai bine, cel de consilier judeţean sau cel de deputat: „Mă simt mai legat de administraţia Consiliului Judeţean Dolj şi, pe fondul plecărilor masive ale unor colegi, atât din partid, cât şi din administraţie pe diverse funcţii, fie în Parlament, fie pe diverse funcţii în administraţie, am considerat că este nevoie de un om ancorat în realităţile partidului, dar şi ale administraţiei locale şi aş opta pentru calitatea de consilier judeţean. De-a lungul timpului, am fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj pe probleme economice, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe şi am fost mulţumit de relaţia pe care am avut-o cu administraţia, cu primarii şi nu ascund faptul că mulţi prieteni primari mi-au cerut să revin aici. Am la dispoziţie 15 zile până la declararea stării de incompatibilitate şi apoi 60 de zile în calitatea de deputat, timp în care trebuie să aleg între o demnitate sau alta. Dacă în cele 60 de zile nu aleg, sunt decăzut automat din calitatea de deputat”, a precizat Petre Petrescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...