Actualitate

Doina Borugă, o apropiată a baronului Duicu, pică şi ea din funcţie

Managerul spitalului Severin, Doina Borugă, nu mai poate rămâne în funcţie pentru că este urmărită penal în dosarul stufos în care cap de afiş este baronul Adrian Duicu. Doina Borugă, pedelistă în scripte, trecuse cu arme şi bagaje în barca pesedistă a lui Duicu. Barcă ce ulterior a intrat la apă, după cum reiese din investigaţiile procurorilor DNA.

Postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a fost scos la concurs întrucât interimatul Doinei Borugă a expirat. Examenul se va organiza peste două săptămâni, iar cei care se vor înscrie trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Conform regulamentului publicat pe site-ul instituţiei, la concurs nu au voie să participe persoanele puse sub urmărire penală. Aşa că Doina Borugă, actualul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, cea mai mare unitate spitalicească din Mehedinţi, nu are voie să participe. Aceasta este la ora actuală urmărită penal în acelaşi dosar de corupţie în care este arestat baronul local Adrian Duicu. În regulamentul de ocupare a postului de manager publicat chiar pe site-ul instituţiei, au voie să se înscrie la examen cei care: „Nu sunt condamnaţi penal sau în curs de urmărire penală”. Doina Borugă este urmărită penal de către procurorii DNA în acelaşi dosar cu Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu. Potrivit comunicatului DNA: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie efectuează urmărirea penală şi faţă de următoarele persoane, având calitate de suspect: BORUGĂ DOINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, sub aspectul comiterii infracţiunii de: permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite”. Motivarea procurorilor este următoarea: „…inculpatul Duicu Ioan-Adrian… şi suspectele Popescu Daniela Delia (n.r. Preşedinte CA Spitalul Judeţean) şi Borugă Doina au permis unor persoane neautorizate (reprezentanţii unui furnizor de echipamente medicale şi ai unei societăţi de leasing) accesul la informaţii care – la acel moment – nu erau destinate publicităţii. (…) Informaţiile reprezentau intenţia reprezentanţilor Consiliului judeţean Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin de a demara o procedură de achiziţie publică, precum şi datele tehnice şi financiare preconizate pentru această achiziţie publică, cu scopul de a obţine pentru cei doi agenţi economici un folos necuvenit. (…) Folosind aceste informaţii, reprezentanţii celor doi agenţi economici au întocmit o «ofertă» care le era convenabilă, pe care au transmis-o reprezentanţilor Consiliului Judeţean Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin”. În baza acestor informaţii, reprezentanţii celor două societăţi au câştigat contractul care viza dotarea cu echipamente medicale cumpărate în sistemul leasing bancar, a blocului materno-infantil.

Duicu a renunţat la Tetraedru pentru Doina

În vara anului trecut, un scandal imens s-a produs la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin, atunci când firma care asigura managementul privat al spitalului, Tetraedru Medical Consulting, a anunţat că Doina Borugă a demisionat din funcţie pentru “îmbunătăţirea activităţii manageriale”. Doina a ripostat imediat şi a declarat că nu şi-a dat demisia, ba mai mult a depus şi o plângere penală împotriva firmei Tetraedru pentru fals şi uz de fals. Dar lucrurile nu s-au oprit aici, Doina Borugă fiind imediat repusă în funcţie din dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. Ba mai mult, Duicu a suspendat şi contractul de management cu firma Tetraedru Medical Consulting, iar câteva luni mai târziu, cu avizul consilierilor judeţeni, a reziliat contractul cu această firmă. Câteva luni mai târziu, Doina Borugă avea să fie din nou în mijlocul unui scandal de proporţii. Colegiul Medicilor din Mehedinţi a cerut în noiembrie anul trecut demiterea managerului spitalului pe care îl acuza de management defectuos, dar şi de faptul că a transformat Spitalul într-o fortăreaţă. „După cum aţi observat, Spitalul Judeţean s-a transformat într-o închisoare, parcă ai impresia că suntem bolnavi psihic toţi: se cer buletine, se cer bilete de trimitere, pacienţii nu mai au acces liber la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Dacă ar fi fost un spital cronic de nebuni, înţeleg că nu poţi să intri toată ziua, că nu se poate, sunt oameni care fac tratament”, declara la acea dată preşedintele Colegiului Medicilor, doctorul Cristian Jianu. Scânteia care aprinsese tot acest conflict s-a produs când medicii au fost pur şi simplu percheziţionaţi de agenţii de pază de la spital la ieşirea din unitate. Şi atunci a intervenit „împăciuitor” baronul Duicu şi conflictul s-a încheiat rapid. Contractul de management al Doinei Borugă la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a început în data de 9.11.2012. Până acum, singura candidatură depusă pentru ocuparea funcţiei de manager este cea a Nicoletei Manu, care a ocupat în trecut funcţia de director al Spitalului Judeţean Mehedinţi.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...