Ultima Oră

Şahul, materie opţională la clasele primare

Elevii din clasele primare, pasionaţi de şah, vor putea din toamnă să îl înveţe în şcoală. Ministrul Remus Pricopie a aprobat, marţi, 14.04.2014, prin ordin de ministru, Programele şcolare pentru disciplina opţională «Educaţie prin şah», anul I şi anul al II-lea de studiu. Acestea intră în curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul primar şi vor putea fi folosite începând cu anul şcolar 2014 - 2015.

Vestea că şahul va putea fi învăţat la şcoală de la vârste fragede a căzut cum nu se putea mai bine pentru reprezentanţii Federaţiei Române de Şah, care zilele acestea se află la Călimăneşti, la campionatul naţional de şah pentru juniori. Este un prim pas important pentru mai marii şahiştilor români, care de ani buni încearcă să introducă acest «sport al minţii» în şcolile din România.

Efectele acestei decizii a Ministerului Educaţiei Naţionale nu vor întârzia să apară, spun reprezentanţii Federaţiei de Şah, asta în condiţiile în care şi un număr impresionant de studii a arătat potenţialul uriaş pe care „jocul minţii” îl are în dezvoltarea capacităţilor mentale, aptitudinilor şi calităţilor tinerilor.
Micii şahişti, care zilele acestea se întrec la Călimăneşti pentru titlul de cel mai bun la şah din ţară, sunt şi ei convinşi de efectele benefice pe care şahul le va avea asupra elevilor care vor dori să îi descopere tainele în şcoală.
Conform deciziei aprobate marţi prin ordin al ministrului Educaţiei, şahul devine disciplină opţională din această tomană pentru elevii din clasa I şi clasa a II-a.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...