Actualitate

Victor Boştinaru invitat ca vorbitor principal la inaugurarea Centrului de Cercetare UE-China din cadrul Colegiului Europei din Bruges

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, Prim-vicepreşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Populară Chineză, va participa la invitaţia rectorului Colegiului Europei, prof. dr. Jörg Monar şi a unor înalţi oficiali chinezi, la inaugurarea Centrului de Cercetare UE-China din cadrul Colegiului Europei din Bruges, Belgia. Ca parte a evenimentelor dedicate acestei inaugurări, care vor avea loc în perioada 1-2 aprilie, preşedintele Republicii Populare China, XI Jinping va ţine un discurs în prezenţa MS Regele Belgiei, Philippe Léopold Louis Marie, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, preşedintele Comisiei Europene, José Barroso, ambasadori şi înalţi oficiali ai Uniunii Europene. Victor Boştinaru a primit invitaţia personală de a participa alături de ceilalţi lideri europeni la discursul preşedintelui Chinei, XI Jinping.
De asemenea, eurodeputatul Victor Boştinaru este invitat, în calitate de vorbitor principal, să susţină două intervenţii pe parcursul celor două zile, în cadrul unui seminar la nivel înalt, alături de rectorul Colegiului Europei, Jörg Monar, preşedintele InBev-Baillet Latour Fund, baronul Jan Huyghebaert, directorul pentru Relaţii internaţionale şi Studii Diplomatice la nivelul Uniunii Europene, prof. Sieglinde Gstöhl şi directorul Centrului de Cercetare UE-China, prof. Jing Men, precum şi alte cadre academice din China şi Uniunea Europeană.
În prima sa intervenţie, intitulată "Relaţiile UE-China: noua conducere şi noile provocări pentru parteneriatul strategic aprofundat" eurodeputatul român va sublinia caracteristicile care ţin de viitorul şi provocările din relaţia Uniunii Europene cu China, în contextul schimbărilor care se vor produce în Uniune după data de 25 mai, dar şi a schimbărilor deja produse la nivelul conducerii din China.
Cea de-a doua intervenţie va aborda tema "Acordului de Investiţii Bilaterale UE-China" şi va sublinia faptul că acest acord va permite, pe de-o parte, relansarea companiilor europene, care vor beneficia de oportunităţile oferite de imensa piaţă chineză, iar pe de altă parte, acordul va favoriza investiţiile chineze în economia europeană. Contextul acestui acord este legat de necesitatea repornirii economiilor statelor membre, aflate în continuare într-o criză a lichidităţilor şi a fondurilor de investiţii.
"Această invitaţie este onorantă pentru mine, ca român dedicat parteneriatului strategic dintre China şi Uniunea Europeană, iar ca eurodeputat şi Prim-vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Populară Chineză este o recunoaştere a activităţii şi eforturilor mele de reprezentare corectă a intereselor statelor membre în acest parteneriat. Sunt mândru că România va fi bine reprezentată la acest eveniment prestigios, cu invitaţi la cel mai înalt nivel şi că pot oferi asigurări că ţara mea are o voce puternică în strategia care va modela relaţiile economice ale Uniunii Europene cu China", a declarat eurodeputatul social-democrat.
"Cei care în loc să-şi asume eşecul şi incapacitatea de a gândi, proiecta şi de a pune în practică un parteneriat benefic României şi Uniunii Europene cu cea mai mare naţiune de tranzacţii la nivel mondial şi cea de-a doua economie din lume, sunt condamnaţi astăzi să răspândească mesaje false, dezonorante şi contraproductive la adresa propriei lor ţări.
Un parteneriat economic şi de cooperare strategică cu China, asemenea celor dintre China şi Germania, Danemarca, Austria, Olanda, Marea Britanie, Spania, Belgia, Suedia, Polonia sau Franţa - unde nu mai departe de săptămâna trecută au fost semnate contracte de peste 20 de miliarde de euro - nu a pus şi nu va pune în discuţie relaţiile economice şi politice cu ceilalţi actori globali. Doar mărginirea, mediocritatea şi încleştarea într-o retorică desuetă şi de campanie electorală, îi face pe aceşti oameni să nu vadă dincolo de propriile interese, a intereselor de partid şi să se poziţioneze cu totul în detrimentul României", a conchis eurodeputatul Victor Boştinaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...