Ultima Oră

Hemoragie de aleşi PNL în Oltenia

Doi parlamentari găsiţi incompatibili de ANI şi-au dat demisia din partid, zeci de primari din întreaga regiune fiind dispuşi să procedeze la fel

La nici o săptămână de la întâlnirea regională a liberalilor din Oltenia, de la Râmnicu Vâlcea, cu liderii naţionali ai partidului, şansele PNL de a înregistra un scor decent în această regiune la alegerile pentru Parlamentul European se reduc dramatic. Deputatul PNL de Dolj Cosmin Constantin Enea a anuţat miercuri, 19 martie, că demisionează din PNL şi se înscrie în PSD, împreună cu “cel puţin 14 primari liberali” din acelaşi judeţ. Parlamentarul face parte din “lotul de incompatibili” anunţat săptămâna trecută de ANI. Aceeaşi instituţie l-a împiedicat şi pe senatorul Mircea Diaconu să ocupe un loc eligibil pe lista PNL pentru PE. Tot miercuri, şi acesta a părăsit PNL pentru a candida ca independent pe 25 mai. În rândul primarilor din Oltenia, însă, situaţia este fără echivoc. Cel puţin 9 edili-şefi ai PNL Vâlcea (filiala cea mai puternică din regiune) şi 6 de la Gorj şi-au manifestat fără ocolişuri intenţia de a oferi sprijin politic la europarlamentare celor care îi ajută să rezolve problemele comunităţilor pe care le reprezintă. Toţi susţin că s-au săturat să stea la cheremul liderilor de filiale judeţene şi se declară nemulţumiţi de lipsa de interes a acestora şi a majorităţii parlamentarilor liberali faţă de problemele localităţilor.

Preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, acuzat direct

În vârstă de 35 de ani, Cosmin Enea a fost ales deputat în noiembrie 2012, în colegiul nr. 1 Craiova. El este unul dintre cei 32 de parlamentari pe care Agenţia Naţională de Integritate a anunţat săptămâna trecută că i-a găsit în situaţii de incompatibilitate. Enea nu a dorit să facă publice numele edililor-şefi care îl vor urma pentru a nu-i expune pierderii mandatelor, în conformitate cu prevederile legii, dar se pare că printre aceştia se numără şi cei doi edili-şefi de oraşe care reprezintă PNL în Dolj. Liberal cu adeziune de 14 ani, Cosmin Enea a precizat că a ales PSD convins fiind că rolul unui partid este acela de a demonstra că face ceva pentru cetăţeni, nu pentru anumiţi lideri şi cercurile lor de interese. Vizaţi direct de nemulţumirile sale sunt preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi liderul filialei Dolj, Mihai Voicu, cel care şi-a impus recent logodnica, preşedinta CSL, Claudia Benchescu, pe o poziţie eligibilă pe listele pentru PE, şi în numele liberalilor din regiunea Sud - Vest. “Sunt de 14 ani membru al PNL. Nu am crezut vreodată că voi părăsi PNL, în niciun caz pentru PSD. În 2009, am înregistrat un rezultat mai slab la europarlamentare. Împreună cu aceşti primari cu care am trecut şi astăzi la PSD, am mers la preşedintele Crin Antonescu şi i-am cerut să ne lase să ne alegem conducerea PNL la Dolj, realmente democratic şi să demonstrăm că putem să obţinem un scor mai bun pentru PNL. Nu a vrut niciodată să ţină cont de părerile noastre. Primarii vă pot confirma că actualul preşedinte al filialei trece rareori prin localităţile lor şi atunci doar în vizită. Ne-am săturat să dăm zi de zi explicaţii alegătorilor! Şi eu şi primarii suntem întrebaţi de cetăţeni pentru ce am mai format USL-ul dacă voiam să-l rupem? Primarii care au venit alături de mine sunt primari alături de care am fost de-a lungul timpului în PNL, mă cunosc foarte bine, i-am susţinut, ştiu ce fel de om sunt”, a declarat deputatul Cosmin Enea.

Mesaje dure şi pentru preşedinţi PNL din Vâlcea şi Gorj

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, s-a văzut pus în faţa unei delicate situaţii chiar la întâlnirea regională de săptămâna trecută. Din cei 42 de edili-şefi liberali, 15 au lipsit de la importantul eveniment, 4 dintre aceştia fiind chiar din colegiul Brezoi, în care a fost reales deputat preşedintele filialei. Mesajul acestora a fost încasat în plex de Buican, alt lider judeţean care este vehement criticat de aleşi pentru mimarea interesului faţă de problemele localităţilor şi tendinţe exagereate de impunere în funcţii cheie a apropiaţilor şi promovare a propriilor interese.

În Gorj, primarii din Polovragi, Aninoasa, Urdari, Bărbăteşti, Ciuperceni au făcut deja declaraţii explicite prin care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de ruperea USL, părăsirea guvernării şi dezinteresul preşedintelui filialei, deputatul Dian Popescu. În realitate, sunt şi alţi primari nemulţumiţi, dar care se tem să nu-şi piardă mandatele. “N-am făcut noi mare brânză pentru localităţi nici când am fost la guvernare, dar acum? Ce sens are să rămâi în opoziţie de dragul opoziţiei? Ne strângem şi noi câţiva inşi, facem un partid şi stăm în Opoziţie. Dacă mă dau afară din partid, candidez independent peste doi ani”, a declarat unul dintre edilii gorjeni.

Mircea Diaconu, supărat că a fost folosit în luptele interne

Supărat pentru faptul că a fost folosit în lupta internă pentru accederea pe locuri eligibile pe lista pentru PE şi senatorul Mircea Diaconu şi-a depus miercuri demisia din PNL. El a fost retras de pe listele pentru alegerile europarlamentare în urma anunţului ANI că nu poate candida până în 2015, situaţie care îl pune în imposibilitatea de a candida şi ca independent la alegerile pentru PE. “Am decis să-mi dau demisia pentru a putea candida ca independent la alegerile europarlamentare. Încerc să strâng în cinci zile cele 100.000 de semnături de susţinere pentru a-mi putea depune candidatura şi pentru ca ANI să o poată contesta. Mai departe, cum va dori naţiunea”, a spus Mircea Diaconu. Până marţi, Mircea Diaconu ocupa poziţia a şasea pe lista de candidaţi PNL pentru PE, susţinut, chipurile, de colegii săi din regiunea Sud-Vest Oltenia. În cele din urmă, locul său a fost luat de Florin Ţurcanu, fratele preşedintelui CJ Botoşani, pe locul 7 urcând şi preşedinta CSL, Claudia Benchescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

22.03.2014 - 11:06PNL VALCEA:Buican sa faca campanie electorala cu finii, rudele si nepoatele care formeaza PNL Valcea. Cand vine campania electorala vrea rezultate bune. Parerea mea e ca Buican o sa scoata sub 20 iar asta o sa-l scoata din schema PNL Family, sper sa vina un om care apreciaza membrii PNL care au muncit in campania electorala. PNL Valcea nu a reusit sa stranga listele pentru sustinerea candidatilor la europarlamentare, asta denota cam ce scor o sa scoata Buican la vitoarele alegeri. A facut alegeri interne pe branci, PNL VALCEA, OFL si TNL Rm. Valcea sa isi impuna niste oameni care sunt doar niste marionete si lasa de dorit in interiorul partidului. Buican o sa scoti 16 la suta in cazul cel mai fericit

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...