Ultima Oră

Termen final în procesul primarului Emilian Frâncu. Sentinţa pe 26 martie.

Procesul primarului Emilian Frâncu se desfăşoară azi, la Curtea de Apel Bucureşti, la Secţia a II-a Penală, în sala Vintilă Dongoroz.

Completul este alcătuit din judecătorii Ciprian Alexandru Ghiţă-preşedinte şi Raluca Alina Virginia Suciu-judecător. Procesul primarului Râmnicului a fost al treilea pe ordinea de zi, începând la ora 12.30.

Emilian Frâncu a venit la Curtea de Apel Bucureşti însoţit de soţia sa şi de foştii avocaţi. La termenul de azi a fost audiat martorul Liviu Miftode în calitate de preşedinte al comisiei de negociere pentru stabilirea preţului şi a condiţiilor contractuale cu Biroul de Arhitectură Popescu Sorin Dragoş.

“Am fost implicat în derularea proiectului cu Biroul de Arhitectură Popescu Sorin Dragoş, mai puţin în partea financiară. Am fost preşedintele comisiei de negociere pentru stabilirea preţului şi a condiţiilor contractuale. Primarul a stabilit componenţa comisiei. Într-o şedinţă din 19 ianuarie 2013 au fost incluse două obiective din proiect: pasaj şi parcare subterană. S-a discutat şi preţul, 5 milioane şi ceva de euro. Ulterior, au venit cu patru variante de proiect, între 5 şi 7,5 milioane de euro. A fost aleasă varianta cea mai completă a proiectului. Emilian Frâncu nu a participat la negocierea valorii proiectului. Plata trebuia făcută între 24 şi 30 ale lunii pentru facturile emise cu o lună înainte. Existau clauze de penalităţi. Suma datorată biroului de arhitectură era de 211.000 euro, 3% din valoarea totală a proiectului. Nu am discutat cu primarul despre o valoare ţintă a contractului”, a declarat în faţa instanţei Liviu Miftode.

Procurorii DNA cer executarea pedepsei în regim de detenţie, între 3 şi 10 ani, în timp ce primul apărător al primarului solicită reducerea pedepsei la un an şi 4 luni în baza noului Cod Penal, iar al doilea apărător cere achitarea în baza prevederilor vechiului Cod Penal.

Primarul Emilian Frâncu a avut ultimul cuvânt, susţinându-şi nevinovăţia. El regretă că anumite fapte făcute de el au fost interpretate greşit.

Pronunţarea a fost amânată pentru miercuri, 26 martie 2014.

Primarul din Râmnicu Vâlcea a fost denunţat de către administratorul firmei de arhitectură, după ce Frâncu i-ar fi cerut 20.000 de euro, respectiv 10 la sută din suma de 200.000 de euro atribuită pentru contractul de prestări de servicii. Frâncu ar fi condiţionat semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro, arătau procurorii în rechizitoriu.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Emilian Frâncu la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, primarul fiind eliberat după cinci luni de închisoare. Decizia instanţei a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...