Politică

Primarul Gherghe, luat la bani mărunţi de preşedintele PNL Severin

Îi reproşează edilului că va cheltui o sumă colosală pentru reabilitarea Parcului Traian, în loc să folosească banii în scopuri „prioritare”

Primarul Severinului, Constantin Gherghe, a fost luat în vizor de preşedintele PNL Severin, Daniel Cîrjan. Motivul, cheltuirea banului public pe proiecte megalomane, care nu sunt prioritare. În data de 04.02.2014, Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a atribuit contractul de achiziţie publică, în valoare de 18 miliarde lei cu TVA, sursa de finanţare fiind bugetul local, pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare Parcul Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin”.

Principalele lucrări care se vor efectua: refacerea aleilor şi platformelor, reabilitarea suprafeţelor verzi (gazonare, etc.), reabilitarea celor două fântâni, curăţarea statuilor şi completarea elementelor lipsă, reabilitarea reţelelor edilitare aferente parcului: alimentare cu apă, canalizare, iluminat, udat autonom. Instalare de mobilier urban adecvat (bănci, coşuri de gunoi, mese şah, etc.). „Precizez faptul că sunt de acord cu reabilitarea Parcului Traian, în sensul de a se reabilita cele două fântâni existente, de a se completa elementele lipsă la statui, acestea fiind obiective culturale importante, de a se completa iluminatul public în zonele neacoperite pentru a asigura siguranţă noaptea, de a se completa cu mese de şah, coşuri de gunoi, de a se reabilita băncile existente, de a se completa spaţiul verde cu noi pomi. Toate aceste lucrări de reabilitare a Parcului Traian se pot face cu 2-3 miliarde de lei vechi, sumă rezonabilă în comparaţie cu suma indecentă de 18 miliarde de lei. În caietul de sarcini se precizează că «bordurile sunt deteriorate». Domnule primar, avem străzi nenumărate în Drobeta Turnu Severin unde nu există nici măcar asfalt: Banoviţei, Walter Mărăcineanu, Gura Văii, Schela de Sus şi Dudaşul Schelei, zona Aeroport. Acolo trebuie să meargă 18 miliarde de lei, nu în bordurile din parc. În caietul de sarcini se prevede că «se va schimba reţeaua de alimentare cu apă». Domnule primar, avem cartiere întregi unde nu există alimentare cu apă. Acolo trebuie să meargă 18 miliarde de lei, nu în reţeaua de alimentare cu apă din parc. În caietul de sarcini se prevede că «reţeaua de canalizare se va înlocui». Domnule primar, sunt zone întregi din oraş unde nu există reţea de canalizare astăzi. Acolo trebuie să meargă 18 miliarde de lei, nu în reţeaua de canalizare din parc”, a declarat Daniel Cîrjan.
El susţine că dubios este faptul că sunt categorii de lucrări cuprinse în caietul de sarcini care, deşi sunt trecute că vor fi realizate cu bani, ele de fapt nu costă nimic Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Astfel, conform caietului de sarcini, se propune „refacerea sistemului de alei şi platforme prin pavare cu piatră cubică”. Piatra cubică este a primăriei, provenind de pe strada Traian, şi nu costă absolut nimic, conform declaraţiilor conducerii primăriei. „Atunci întrebarea este: pe ce se cheltuiesc 18 miliarde de lei? Mai mult, refacerea iluminatului public din tot oraşul, deci şi din Parcul Traian, face obiectul contractului de concesiune cu Luxten, fiind în sarcina acestei firme, costurile refacerii iluminatului având altă finanţare, conform declaraţiilor unuia dintre viceprimari. Atunci întrebarea este: pe ce se cheltuiesc 18 miliarde de lei? Atrag public atenţia că priorităţile severinenilor sunt locurile de muncă, nu 18 miliarde pe un parc, priorităţile sunt locuinţele pentru tineri, nu 18 miliarde pe un parc, prioritară este alocarea de bani pentru şcoli, nu 18 miliarde pe un parc, prioritară este realizarea utilităţilor: apă, canalizare, iluminat, curent, pentru cartiere întregi din oraş, nu 18 miliarde pe un parc. Îl somez public pe primarul Constantin Gherghe, conducerea Primăriei Drobeta Turnu Severin, să cheltuiască decent banii publici, banii noştri, ai tuturor, să nu trateze bugetul public ca pe o puşculiţă de partid, pentru că aşa ceva este inacceptabil pentru Partidul Naţional Liberal!”, a mai declarat preşedinte PNL Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan.
Primarul Constantin Gherghe a anunţat că nu intră în polemică cu Cîrjan, pentru că tot ce face este necesar şi legal şi că cetăţenii sunt în măsură să-l judece, nu un politician pus pe harţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...