Administraţie

Frâncu, instalat oficial la conducerea Primăriei Râmnicului

Trei consilieri au primit deja cadou o excursie în Serbia pe bani publici

Emilian Frâncu a fost instalat oficial în funcţie săptămâna trecută în prezenţa prefectului de Vâlcea, Mircea Nadolu, preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, dar şi a celor mai importanţi lideri politici din judeţ.

Sala Consiliului Local din Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei care au venit să participe la învestirea în funcţie a noului primar USL, Emilian Frâncu, dar şi la constituirea Consiliul Local şi alegerea celor doi viceprimari. La eveniment au participat, atât liderii USL, cât şi cei ai PDL şi UNPR.Cel mai emoţionat a fost, desigur, noul primar, care a depus jurământul şi a vorbit despre cele mai importante proiecte. „Mă bucur că sunteţi alături de mine la acest început de drum. Adresez un gând de recunoştinţă tuturor celor care au avut încredere în mine şi sper că nu îi voi dezamăgi. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit ca Râmnicul să arate ca un oraş modern. Îi asigur pe toţi, că, aşa cum am promis, voi fi primarul tuturor cetăţenilor oraşului şi le voi fi aproape. Doresc să aduc la Primărie trei valori importante în care eu cred cu tărie: respectul, seriozitatea şi încrederea. Prioritatea mandatului meu va fi să contribui la crearea a peste 1.500 de locuri de muncă şi de mâine voi încerca să atrag aici la Râmnic investitori puternici, voi continua în ritm alert toate proiectele începute şi voi demara altele prin atragerea de fonduri europene sau guvernamentale”, a declarat Emilian Frâncu.

Cîlea: „Câştigarea mandatului nu trebuie să reprezinte un moment de infatuare”

"Prioritatea mandatului meu va fi să contribui la crearea a peste 1.500 de locuri de muncă şi de mâine voi încerca să atrag aici la Râmnic investitori puternici", Emilian Frâncu, primar Rm. Vâlcea.

Deşi încă nu a fost instalat oficial, Ion Cîlea, şeful CJ Vâlcea, a participat la eveniment şi le-a atras atenţia atât consilierilor locali, cât şi noului primar că acesta nu trebuie să reprezinte un moment de infatuare. „Vă mărturisesc că sunt onorat să particip la acestă şedinţă, vreau să îl felicit în primul rând pe Emilian Frâncu pentru câştigarea mandatului de primar, dar şi pe toţi consilierii locali. Au depus eforturi extraordinare în această campanie pentru câştigarea mandatului şi le doresc mult succes. Mulţumesc şi vechii administraţii locale că şi-a făcut datoria în mandatul trecut. Cred că noua conducere va urmări şi prelua lucrurile bune din mandatul trecut, sper că se va ocupa de problemele fundamentale ale municipiului, care sunt complexe. Eu cred că după câştigarea acestui mandat, nici Emilian Frâncu, nici consilierii locali nu trebuie să îl considere un moment de infatuare, ci dimpotrivă, trebuie să fie un moment de analiză profundă a ceea ce au identificat până acum în timpul campaniei. Ei trebuie să dea dovadă de respect pentru cetăţenii Râmnicului şi de mobilizare pentru realizarea obiectivelor”, a declarat Ion Cîlea.

Matei şi Ioniţă, votaţi viceprimari ai Râmnicului

Noul primar a primit şi o icoană din partea PS Emilian Lovişteanul pentru a-i purta noroc în acest mandat. De asemenea, tot săptămâna trecută au fost instalaţi şi cei 23 de aleşi, ce au depus rând pe rând jurământul. Printre cei 23 de consilieri se află şi fostul primar Romeo Rădulescu, dar şi ex-vicele Cosmin Constantinescu. După votul din Consiliul Local, Ion Matei a fost ales viceprimar cu 21 de voturi, în timp ce Gheorghe Ioniţă a strâns 22 de voturi din partea colegilor. Deşi era doar o şedinţă de constituire a Consiliului Local, autorităţile au anunţat că este nevoie însă de introducerea urgentă pe ordinea de zi a unui punct care viza deplasarea a trei consilieri locali în Serbia. Sub pretextul că oraşul Krusevac este înfrăţit cu municipiul Râmnicu Vâlcea şi că este nevoie ca de la Râmnicu Vâlcea să plece o delegaţie, noii consilieri s-au răsplătit între ei de fapt pentru toată munca depusă în campania electorală. Valeriu Amza (PSD), Bogdan Pruteanu (PNL) şi Ionuţ Nuică (UNPR) sunt cei trei care vor pleca în Serbia, toate costurile urmând a fi suportate din bugetul local al municipiului. În această săptămână, urmează ca şi preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, să depună jurământul şi să fie oficial instalat, atunci când se va organiza şi prima şedinţă a Consiliului Judeţean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...