Actualitate

Vedetă de stand-up comedy rănită pe Valea Oltului

Comediantul Cosmin Nedelcu de la trupa Deko se află internat în Vâlcea

Un tânăr actor din Focşani, membru într-o trupă de stand-up comedy, a fost rănit în noaptea de duminică spre luni pe Valea Oltului după ce maşina în care se afla a fost surprinsă de căderi masive de stânci de pe versanţi. Tânărul se află internat la Spitalul Judeţean Vâlcea cu multiple traumatisme, dar este în afara oricărui pericol. Traficul rutier pe DN7, în zona Cârligul Mic se desfăşoară în prezent cu restricţii pentru a permite angajaţilor de la Drumurile Naţionale să curăţe versantul de stâncile care stau să cadă.

Accidentul s-a produs în localitatea Călimăneşti, puţin după miezul nopţii. Cosmin Nedelcu, actor din Focşani, membru în trupa de stand-up comedy Deko, se întorcea la Bucureşti împreună cu un prieten, după un spectacol pe care îl susţinuse într-un oraş din Ardeal. „Accidentul s-a produs la miezul nopţii. Cel accidentat se afla ca pasager pe scaunul din dreapta faţă al Citroenului. Conducătorul auto, Eugen N. (39 ani), din Galaţi, a scăpat teafăr. Şoferul a fost testat cu etilotestul, dar a rezultat că nu era sub influenţa alcoolului”, a precizat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

Maşina în care se aflau cei doi a fost însă avariată grav, dar actorul, deşi rănit, este în afara oricărui pericol, dau asigurări medicii. „Pacientul a venit stabil hemodinamic şi respirator, conştient, cu policontuzii la nivelul cranian, la nivelul membrului superior şi la nivelul toracelui şi al abdomenului. Viaţa nu i-a fost pusă însă în niciun moment în pericol. Funcţiile vitale sunt stabile, iar în prezent este internat în secţia de Chirurgie”, a precizat doctorul Florin Nicolae, medic şef UPU Vâlcea.

Stâncile care au căzut erau foarte mari şi orice maşină ar fi trecut putea fi strivită. Martorii spun că unele dintre ele erau de dimensiunea unei camionete. În zonă s-au făcut lucrări de consolidare a versanţilor, dar acum 15 ani, iar plasa de sârmă montată atunci a cedat sub greutatea bolovanilor desprinşi de pe versant în urma ploilor torenţiale din weekend. Traficul rutier pe Valea Oltului s-a reluat după două ore. În prezent, se circulă cu restricţii, în reprize de 15 minute, pentru a permite celor de la Drumurile Naţionale să dea jos de pe versant stâncile care stau să cadă. Acţiunea de curăţire a muntelui va continua în următoarele săptămâni, traficul urmând să se desfăşoare cu restricţii între orele 08.00 -17.00. Nouă puncte de pe versantul care limitează DN7 pe Valea Oltului trebuie verificate şi „rănguite” de alpiniştii aduşi de cei de la Drumuri Naţionale. Până la finalizarea operaţiunii, şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă şi să respecte indicaţiile primite de la poliţiştii care supraveghează traficul în zonă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...